Να θωρακίσει περισσότερο το σύστημα υγείας επιχειρεί η κυβέρνηση με μεγαλύτερη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα.

Με τη νέα συμφωνία με τις ιδιωτικές κλινικές, ο ιδιωτικός τομέας στην Αθήνα να διαθέσει το 10 με 15% των απλών κλινών του για νοσηλείες covid – δηλαδή γύρω στα 300 με 400 κρεβάτια.

Ο υπουργός Υγείας δήλωσε σήμερα ότι στην Αθήνα ήδη έχουμε συν 300 απλές κλίνες και αν προσθέσουμε σε αυτές άλλες 1.100 με 1.200 στη Θεσσαλία και στη βόρεια Ελλάδα για covid και non covid περιστατικά, συνολικά οι κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα φτάνουν τις 2.000.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει πως όποια ιδιωτική κλινική δεν συνεργαστεί θα διακοπεί αμέσως η σύμβασή της με τον ΕΟΠΥΥ.

Απαντήσεις για το άνοιγμα των σχολείων

Παράλληλα, από το Μέγαρο Μαξίμου τονίζουν ότι παντού στην Ευρώπη τα σχολεία ανοίγουν κανονικά και πως όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν ότι στην ΕΕ η εκπαίδευση θα λειτουργήσει δια ζώσης παρά την έκρηξη των κρουσμάτων με τη μετάλλαξη Όμικρον.

Συγκεκριμένα τα σχολεία ανοίγουν στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ουγγαρία, τη Βουλγαρία, τη Λετονία, την Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο, την Εσθονία, την Ιταλία, την Ολλανδία, τη Φιλανδία, το Βέλγιο, τη Σλοβακία, την Πολωνία, τη Μάλτα, την Κύπρο καθώς επίσης και σε Κροατία, Λιθουανία, Σουηδία, Τσεχία και Ρουμανία.

Τέλος, από την κυβέρνηση σημειώνουν επίσης ότι καμία χώρα στον κόσμο δεν κάνει όσα η Ελλάδα στον τομέα του testing.

Το ρεπορτάζ του MEGA:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook