Χατζηδάκης για κατώτατο μισθό: Τον Απρίλιο η απόφαση για το ύψος της αύξησης
Ο κ .Χατζηδάκης έκανε γνωστό ότι την περασμένη χρονιά δοθήκαν 225 χιλ. εκκρεμείς συντάξεις, κάτι που αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών.
Μέχρι το τέλος Ιανουαρίου ο ΕΦΚΑ θα έχουν κλείσει όλες τις εκκρεμείς συντάξεις από το 2018 και πριν, ενώ μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα έχουν κλείσει οι υποθέσεις που εκκρεμούν πριν το 2019, τόνισε στο ΣΚΑΙ και την εκπομπή Καλημέρα» ο υπουργός εργασίας Κωστής Χατζηδάκης.
Σημείωσε επίσης ότι έχει δοθεί το 97,5% των αναδρομικών
Ο κ .Χατζηδάκης έκανε γνωστό ότι την περασμένη χρονιά δοθήκαν 225 χιλ. εκκρεμείς συντάξεις, κάτι που αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών.
Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι το 2019 είχαν δοθεί 123εις χιλιάδες ηρεμείς συντάξεις.
Προανήγγειλε ότι τους επόμενους μήνες θα τεθούν σε εφαρμογή – μέσω του συστήματος Άτλας – η ψηφιακή έκδοση των συντάξεων αναπηρίας και η ψηφιακή έκδοση των συντάξεων μισθωτών ιδιωτικού τομέα
Αναφερόμενος στο τηλεφωνικό κέντρο του ΕΦΚΑ δήλωσε ότι από τις αρχές Αύγουστου έχουν καταγραφεί πάνω από 1 εκατομμύριο απαντημένες κλήσεις.
Ο κ Χατζηδάκης προανήγγειλε επίσης μονάδα εσωτερικών ελέγχων στον ΕΦΚΑ με επικεφαλής ανώτατο δικαστικό, που θα ελέγχει ουσιαστικά τις καταγγελίες. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά έχουμε 1200 εκκρεμείς καταγγελίες, κάτι που δεν είναι νοητό.
Σημείωσε ότι θα πρέπει να επιβραβεύονται οι υπάλληλοι που κάνουν καλά τη δουλειά τους αλλά παράλληλα να ελέγχονται αυτοί που δεν την κάνουν καλά.
Αναφερόμενος στον κατώτατο μισθό, δήλωσε ότι στο υπουργικό συμβούλιο στο τέλος Απριλίου θα ληφθεί η απόφαση για το ύψος της αύξησης.
Σημείωσε ότι περισυ έγινε μια μικρή συμβολική αύξηση και τώρα που η οικονομία μπήκε σε τροχιά ανάκαμψης, αυτό θα έχει αντανάκλαση στις τσέπες των εργαζομένων.
Ο υπουργός τόνισε πάντως ότι ήδη από την αρχή της διακυβέρνησης της ΝΔ με τη μείωση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών, όσοι λαμβάνουν τον κατώτατο μισθό λαμβάνουν 305-533 περισσότερα ευρώ ετησίως, κάτι που σημαίνει 4-5,5% αύξηση.
Ολες οι Ειδήσεις
- Πάνος Καμμένος: Η χριστουγεννιάτικη ανάρτηση με τη σύζυγο και τα παιδιά του
- Φοίβος: Η ιστορία πίσω από το τραγούδι «Χριστούγεννα» που ερμήνευσε η Δέσποινα Βανδή
- Ελένη Μενεγάκη: Αγκαλιά με τον Μάκη Παντζόπουλο και pop διάθεση έστειλαν τις ευχές τους !
- To τρυφερό video του Παναθηναϊκού για τα Χριστούγεννα: «Τα όνειρα των παιδιών η μεγαλύτερή μας ευθύνη»
- Κήρυγμα του Μητροπολίτη Κοζάνης: Όλοι κυκλοφορούν με ένα σκυλί πια, εκεί κατήντησε η Ελλάδα – Τι είπε για τα κορίτσια που «κυκλοφορούν ημίγυμνα» (βίντεο)
- «Chef στην κουζίνα σας»: Συνταγές για το γιορτινό τραπέζι με υπέροχο στρούντελ με καπνιστή μπριζόλα, την καθιερωμένη βασιλόπιτα και την ιδιαίτερη τούρτα Αρμενοβίλ
- Κακοκαιρία: «Πνίγηκε» η Αθήνα – Κατέρρευσε μάντρα πολυκατοικίας στον Άλιμο από την έντονη βροχόπτωση , παρασύρθηκαν αυτοκίνητα (βίντεο)
- Άννα Βίσση: Στο Κουρσεβέλ με τα εγγόνια της για τα Χριστούγεννα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook