Στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής παραπέμπεται ο Παύλος Πολάκης μετά το «θερμό» επεισόδιο που είχε το βράδυ της Δευτέρας (31/1) με τον αντιπρόεδρο της Βουλής Χαράλαμπο Αθανασίου.

Η επιτροπή Δεοντολογίας θα συνεδριάσει το αμέσως επόμενο διάστημα προκειμένου να αποφασίσει για τις ενδεχόμενες πειθαρχικές ποινές που θα επιβληθούν στον κ. Πολάκη, για παραβίαση του κανονισμού της Βουλής.

Η αντιπαράθεση χτύπησε και σήμερα «κόκκινο», με τον Πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα να δηλώνει ότι το Κοινοβούλιο και η χώρα δεν θα γίνουν με το ζόρι και τον Γιάννη Ραγκούση από τον ΣΥΡΙΖΑ να μιλάει για κοινοβουλευτικό κατήφορο της Ν.Δ. και πραξικοπηματική συμπεριφορά του κ. Αθανασίου.

Ο πρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε ότι ο Παύλος Πολάκης παραπέμπεται στην επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής προκειμένου να δώσει εξηγήσεις, επειδή με την χθεσινή του συμπεριφορά δεν διαφύλαξε το κύρος του Κοινοβουλίου. Ο κ. Τασούλας σημείωσε ότι «οι βουλευτές οφείλουν να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις του προεδρείου, ακόμη κι αν νιώθουν ότι αδικούνται», ενώ χαρακτήρισε αποκρουστική τη χθεσινή εικόνα.

Από την πλευρά του ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε στο θέμα λέγοντας πως δεν έκανε χθες κατάληψη του βήματος της Βουλής και ότι περίμενε να συνεχιστεί η διαδικασία και να υποβληθεί πρόταση μομφής, κάτι το οποίο δεν έγινε, ενώ κατηγόρησε το προεδρείο για κατάλυση των δημοκρατικών διαδικασιών.

«Κατάλυση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών δεν έκανα εγώ αλλά ο προεδρεύων χθες κ. Αθανασίου» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζοντας ότι με όσα ανέφεραν νωρίτερα ο πρόεδρος της Βουλής και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ουσιαστικά τον αποδοκίμασαν. Χαρακτήρισε πραξικόπημα αυτό που πήγε να γίνει χθες, δηλαδή την αφαίρεση του λόγου του και πρόσθεσε ότι «δεν πέρασε η χθεσινή σας προσπάθεια, είναι φανερή η ήττα που υπεστήκατε, εμείς θα είμαστε εδώ και πολύ σύντομα να είστε σίγουροι ότι ο ελληνικός λαός θα σας βάλει εκεί που σας αξίζει μετά από δυόμιση χρόνια καταστροφής της χώρας». Καταλόγισε στον υπουργό ΑνάπτυξηςΆΑδωνι Γεωργιάδη ότι δεν ζήτησε από τον προεδρεύοντα να συνεχίσει την ομιλία του, αλλά το είπε όταν ο κ. Αθανασίου είχε διακόψει τη συνεδρίαση και είχε φύγει από την έδρα. Αναφορικά με την υπόθεση Novartis είπε «δεν θα σας ζητήσουμε συγνώμη κ. Γεωργιάδη» και περιέγραψε τους λόγους μέσα από τις σελίδες του πορίσματος αρχειοθέτησης του οικονομικού εισαγγελέα που ο υπουργός κατέθεσε στη Βουλή κατά την συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας.

Ειδικότερα, υποστήριξε ότι η υπόθεση Novartis, είναι μια δημόσια υπόθεση και όχι ιδιωτική. Αυτό το πόρισμα είπε της κατά πλειοψηφίας (2-1) «θα παραμείνει στην ιστορία της Δικαιοσύνης ως η πλήρης στρέβλωση της λογικής» και πρόσθεσε «πως οι αποφάσεις της δικαιοσύνης είναι σεβαστές αλλά όλες κρίνονται».

Σχολίασε τις διαπιστώσεις του πορίσματος αρχειοθέτησης σχετικά με την ευνόηση της Novartis έναντι των άλλων ανταγωνιστριών εταιρειών αναφέροντας οικονομικά στοιχεία για τα χρήματα που εισέπραξε από τον ΕΟΠΥΥ και την προτεραιοποίηση που είχε στις καταβολές. Για το πρόγραμμα Harvard Helth και τις τιμολογήσεις, λέγοντας πως εάν τις διαβάσει κανείς είναι σαν να τις έγραψε κάποιος που πάσχει από «κουφότητα».

Ο βουλευτής, υποστήριξε ότι η υπόθεση της Novartis έχει σχέση με το επενδυτικό νομοσχέδιο γιατί αυτό «είναι η οργάνωση του πλαισίου της νέας διαφθοράς την επόμενη περίοδο. Γιατί από όλες τις διατάξεις του βγαίνει ότι ενισχύετε τους ισχυρούς για να γίνουν ισχυρότεροι και να υλοποιήσετε το σχέδιο ότι θέλετε να καταστρέψετε τους μικρομεσαίους».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης, μίλησε για κοινοβουλευτικό κατήφορο της πλειοψηφίας και χαρακτήρισε πραξικοπηματική, τη συμπεριφορά του κ. Αθανασίου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook