Opinion Poll: Προβάδισμα ΝΔ με 11,6% παρά τη φθορά – Δυσαρέσκεια πολιτών για ακρίβεια
Το κυβερνών κόμμα καταγράφει απώλειες της τάξης των 4 μονάδων αλλά προηγείται εμφατικά σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.
Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του tomanifesto.gr, διεξήχθη το διάστημα 7 με 12 Φεβρουαρίου, με τη ΝΔ να έχει προβάδισμα 11,6% (11,6% στην πρόθεση και με 12,4% στην αναγωγή επί των εγκύρων).
Αν και το κυβερνών κόμμα καταγράφει απώλειες της τάξης των 4 μονάδων, η ΝΔ διατηρεί καθαρό προβάδισμα με 31,2%. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 19,6%, το ΚΙΝΑΛ 14,2%, το ΚΚΕ 7%, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 4%, το ΜΕΡΑ25 2,6%.
Στην αναγωγή επί των εγκύρων τα αποτελέσματα διαμορφώνονται:
ΝΔ: 33,2%, ΣΥΡΙΖΑ: 20,8%, ΚΙΝΑΛ: 15,1%, ΚΚΕ: 5%, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: 4,3%, ΜΕΡΑ25: 2,8%.
Σταθερό προβάδισμα Μητσοτάκη:
Το 63% απορρίπτει το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για πρόωρες εκλογές. Παράλληλα τάσσεται υπέρ μίας αυτοδύναμης κυβέρνησης ΝΔ μετά τις εκλογές ή σε περίπτωση συνεργασίας, προτιμάει κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ-ΚΙΝΑΛ. Συγκεκριμένα στο ερώτημα ποια Κυβέρνηση θα προτιμούσαν να προκύψει μετά από τις εκλογές, επιλέγονται κατά σειρά: Αυτοδύναμη Κυβέρνηση Ν.Δ 24,2% , Κυβέρνηση συνεργασίας Ν.Δ- ΚΙΝΑΛ 17,9%, Κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ 17,3% , Αυτοδύναμη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ 8,4% και ακολουθούν διάφορα άλλα σχήματα, ενώ το 20,7% δεν απαντά.
Οι πολίτες φαίνονται δυσαρεστημένοι από το ζήτημα της ακρίβειας με το 68,9% να δηλώνει μη ικανοποιημένο από τα μέτρα της κυβέρνησης:
Ολες οι Ειδήσεις
- Δακρυσμένη η Ιωάννα Τούνη: “Για πρώτη φορά η ντροπή αλλάζει όντως πλευρά και αυτό το καταφέραμε μαζί”(βίντεο)
- Στράτος Τζώρτζογλου για Σοφία Μαριόλα: “Μάλλον δεν το χειρίστηκε σοφά να πάει με κάποιον να φιληθεί στα μπουζούκια, αν τον ξέρει 3 – 4 μέρες”(βίντεο)
- ΠΑΣΟΚ: Κανένας ανασχηματισμός δεν μπορεί να διασώσει την κυβέρνηση, μόνη λύση οι πρόωρες εκλογές
- Ηλιάννα Ζέρβα: Το medley με ζεϊμπέκικα που αγγίζει την ψυχή και το τραγούδι-έκπληξη που της έγραψε η μητέρα της (βίντεο)
- Tζένη Κατσίγιαννη: Το νέο της hit «Πες Μου Πως σε Λένε» παντρεύει με επιτυχία τον δημοτικό με τον σύγχρονο ρυθμό και έγινε viral (βίντεο)
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Παραιτήθηκαν οι Κώστας Σκρέκας, γραμματέας της ΝΔ και Νότης Μηταράκης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος
- ΣΥΡΙΖΑ για ανασχηματισμό: Δεν αρκούν οι παραιτήσεις των υπουργών, τη λύση θα δώσει η κάλπη
- Ανασχηματισμός λόγω ΟΠΕΚΕΠΕ : Σχοινάς, Λαζαρίδης στο Αγροτικής Ανάπτυξης, Τουρνάς στο Πολιτικής Προστασίας
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook