Ο Νίκος Δένδιας επικοινώνησε με τον Ουκρανό ομόλογο του και ζήτησε ασφαλή δίοδο απομάκρυνσης για το προσωπικό του ελληνικού προξενείου στη Μαριούπολη αλλά και για τους Έλληνες ομογενείς.

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Ουκρανό ομόλογό του Δμίτρο Κουλέμπα, ύστερα από το χτύπημα που δέχθηκε το κτίριο όπου στεγάζεται το γενικό προξενείο της Ελλάδας στη Μαριούπολη.

Σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter o κ. Δένδιας ζήτησε «την αρωγή των Ουκρανικών αρχών για την ασφάλεια του Έλληνα Γενικού Πρόξενου στη Μαριούπολη, καθώς και για τη δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου για εκκένωση».

Ο Νίκος Δένδιας ζητά από τους Ουκρανούς να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του προσωπικού του προξενείου, καθώς το κτίριο του ΟΑΣΕ δεν θεωρείται πλέον ασφαλές.

Επίσης ζητήθηκε οι Ουκρανοί να συνεργαστούν με τον πρόξενο για να ανοίξουν ανθρωπιστικοί διάδρομοι εκκένωσης ομογενών, γεγονός πολύ δύσκολο σε αυτή τη φάση.

Ο Κουλέμπα, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν μπόρεσε να δεσμευτεί για κάτι.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το χτύπημα προκλήθηκε από σφαίρες οι οποίες πέτυχαν το κτήριο κατά την διάρκεια οδομαχιών που μαίνονται στην πόλη.

Ο πρόξενος της Ελλάδας στην Μαριούπολη Μανώλης Ανδρουλάκης σημειώνεται πως είναι καλά στην υγεία του και επικοινώνησε με τις ελληνικές αρχές μέσω δορυφορικού τηλεφώνου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook