Δεν συκοφαντεί τη Ρωσία η Ελλάδα αλλά οι πράξεις του Πούτιν, δήλωσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος, αντικρούοντας τις κατηγορίες της εκπροσώπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τη στάση της χώρας μας.

Μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος τόνισε: «Αυτός που συκοφαντεί τη Ρωσία δεν είναι η Ελλάδα, δεν είναι ο ελληνικός λαός που είναι ενάντια στην παράνομη και άδικη εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, ούτε συκοφαντεί τη Ρωσία η ΕΕ. Αυτός που συκοφαντεί τη Ρωσία, είναι οι πράξεις της ηγεσίας της».

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα είχε αναφέρει μεταξύ άλλων: «Στο όνομα των συλλογικών δυτικών σχεδιασμών, να κάνουν κακό στη Ρωσία με κάθε κόστος, θυσιάστηκε η κοινή λογική. Οι διμερείς δεσμοί καταστρέφονται σκοπίμως, και οι ρωσοελληνικές σχέσεις, δυστυχώς, δεν αποτελούν εξαίρεση».
«Απρόκλητη η επίθεση της Ρωσίας για την ανεξαρτησία της Ουκρανίας»

Επίσης, ο κ. Θεοδωρικάκος αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε πως «είναι μία εισβολή η οποία ολόκληρη η ανθρωπότητα βλέπει ότι προκαλεί εκατοντάδες νεκρούς, ενώ και η Ελλάδα έχει θρηνήσει θύματα από ομογενείς. Η Ρωσία πίστευε ότι τα πάντα στην Ουκρανία θα τελείωναν μέσα σε δύο ημέρες και ότι οι Ουκρανοί θα έχουν άλλη στάση. Έχουμε διατυπώσει τις θέσεις μας. Η Ελλάδα έχει καταδικάσει τη ρωσική εισβολή και στηρίζουμε με πράξεις αλληλεγγύης τους Ουκρανούς, καθώς έχουν δεχθεί μία απρόκλητη επίθεση για την ανεξαρτησία τους».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook