Προκλητικές δηλώσεις Τσελίκ περί «Γαλάζιας Πατρίδας» και ότι «όλα θα συζητηθούν» είπε για τη συνάντηση Μητσοτάκη -Ερντογάν
Με fake news ότι δήθεν « η Ελλάδα τρυπάει βάρκες μεταναστών» αλλά και για τα δικαιώματα «περί Γαλάζιας Πατρίδας» ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP στην Τουρκία, Ομέρ Τσελίκ, επιβεβαίωσε την συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη.
Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP στην Τουρκία, Ομέρ Τσελίκ, επιβεβαίωσε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχει συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην Κωνσταντινούπολη στις 13 Μαρτίου και αναφέρθηκε την ατζέντα των συνομιλιών από πλευράς Άγκυρας.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ, ανάφερε σχετικά με την επίσκεψη Μητσοτάκη στην Κωνσταντινούπολη στις 13 Μαρτίου και τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν πως ο Τούρκος πρόεδρος θα θέσει όλα τα ζητήματα που θεωρεί σημαντικά η τουρκική πλευρά σημειώνοντας πως «ο φάκελος που αφορά την Ελλάδα είναι μεγάλος».
Οι προκλητικές δηλώσεις του Ομέρ Τσελίκ
«Ο φάκελος της Ελλάδας είναι περιεκτικός, είναι μεγάλος φάκελος. Υπάρχουν πολλά ζητήματα, από τις έρευνες φυσικού αερίου μέχρι το θέμα του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου. Τελευταία η Ελλάδα βλέπουμε ότι προσπαθεί τα διμερή ζητήματα που χρήζουν επίλυσης να τα αναγάγει σε τουρκο-ευρωπαϊκά θέματα, αλλά είναι εξαιρετικά λάθος αυτή η προσέγγιση. Η Ελλάδα πρέπει να το καταλάβει αυτό. Είμαστε γείτονες, ζούμε μαζί και αυτά τα ζητήματα εμείς μπορούμε να τα λύσουμε. Η ευαισθησία που έχει η Τουρκία για τη Γαλάζια Πατρίδα δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ή να επικριθεί», δήλωσε ο Ομέρ Τσελίκ.
Και συνέχισε: «Ο φάκελος περιλαμβάνει από το θέμα της υφαλοκρηπίδας μέχρι και τη στρατικοποίηση των νησιών εκ μέρους της Ελλάδας και όλα αυτά θα συζητηθούν φυσικά. Γιατί αυτά συμβαίνουν μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου. Τρυπάει βάρκες μεταναστών/προσφύγων από τη Συρία, από την Ανατολική Μεσόγειο, τους υποβάλει σε βασανιστήρια. Κι αυτά γίνονται μπροστά στα μάτια του κόσμου. Πρέπει να σταματήσει να θέτει υπό αμφισβήτηση τα δικαιώματα της Τουρκίας στη Γαλάζια Πατρίδα. Ο πρόεδρός μας φυσικά εδώ και καιρό δίνει ηχηρά μηνύματα σε αυτό το θέμα. Η πολιτική μας θα εξηγηθεί για άλλη μια φορά στον Έλληνα πρωθυπουργό».
Η Αθήνα δεν έχει ακόμη επιβεβαιώσει την συνάντηση Μητσοτάκη –Ερντογάν που σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης θα γίνει στο προεδρικό μέγαρο της Πόλης, όπου ο Τούρκος πρόεδρος θα παραθέσει γεύμα στον Έλληνα πρωθυπουργό την ερχόμενη Κυριακή.
Πάντως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη προγραμματίσει ταξίδι καθώς θα παρακολουθήσει τη θεία λειτουργία για την Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Πατριαρχικό Ναό του Φαναρίου.
Ολες οι Ειδήσεις
- Σίδνεϊ: Σπαραγμός για την 10χρονη Ματίλντα που σκοτώθηκε στη φονική επίθεση – Πώς πατέρας και γιός σχεδίασαν την τρομοκρατική επίθεση και η σχέση τους με τον ISIS
- Νότης Μαριάς: Η διγλωσσία της ΕΕ για τον έλεγχο των τιμών από το χωράφι στο ράφι
- Γ. Λιάγκας για τραγουδιστή που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση – «Είναι πολύ μεγάλο όνομα» (βίντεο)
- Σκάφος ελληνικών συμφερόντων γεμάτο κοκαΐνη εντοπίστηκε στον Ατλαντικό -Συνελήφθη Έλληνας γνωστός «βαρώνος», γνώριμος των αρχών για εμπόριο ναρκωτικών
- Η Ελλάδα αποπληρώνει σήμερα πρόωρα 5,287 δισ. ευρώ χρέους από το πρώτο μνημόνιο – Στα 1,6 δισ. ευρώ η ελάφρυνση
- Διπλή δολοφονία στο Χόλιγουντ: Νεκροί ο γνωστός σκηνοθέτης Ρομπ Ράινερ και η σύζυγός του – Δράστης φέρεται ο γιος τους
- Θεσσαλονίκη: Αστυνομικοί έπαιρναν «φακελάκια» για να μην κόβουν κλήσεις – Τρείς συλλήψεις
- Παναθηναϊκός – Βόλος 2-1 με πρωταγωνιστή τον Ντέσερς
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook