Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, υποδέχτηκε σήμερα τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στην Μαριούπολη Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος μετά από ένα δύσκολο και επικίνδυνο ταξίδι μέσα από την εμπόλεμη Ουκρανία, έφτασε στην Ελλάδα.

Ο Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε την απόφαση του να ηγηθεί προσωπικά ανθρωπιστικής αποστολής στην Μαριούπολη, που δοκιμάζεται δραματικά από τα πυρά του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο Νίκος Δένδιας έκανε γνωστό ότι θα ζητήσει, με αποστολή επίσημης νότας στην ουκρανική πλευρά να διευκολύνει και στη ρωσική πλευρά με άλλη νότα να μην παρακωλύσει την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μαριούπολη, όπου έχουν παραμείνει εγκλωβισμένοι χιλιάδες Έλληνες ομογενείς.

Ο Νίκος Δένδιας ανακοίνωσε επίσης ότι θα δημιουργηθεί μια ομάδα συντονισμού και υποδοχής ομογενών από τη Μαριούπολη στο Βουκουρέστι. Θα τη συντονίσουν οι πρέσβεις της Ελλάδας στη Ρουμανία και το Κίεβο, αλλά και ο Μανώλης Ανδρουλάκης που αναμένεται να φύγει αύριο για το Βουκουρέστι.

Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι θα παρασημοφορηθούν ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ουκρανία κ. Κωστελένος αλλά και οι πρόξενοι σε Μαριούπολη και Οδησσό, κ.κ. Ανδρουλάκης και Δόκσης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook