Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον για τον αριστούχο μαθητή Σαϊντού Καμαρά που κινδυνεύει με απέλαση.

Ο Σαϊντού Καμαρά είχε έρθει από τη Γουϊνέα στη χώρα μας ως ασυνόδευτο προσφυγόπουλο σε ηλικία 16 ετών και πηγαίνει στο σχολείο στον Άγιο Δημήτριο, όπου καθηγητές, γονείς και συμμαθητές του λένε τα καλύτερα λόγια.

Ενόψει της ενηλικίωσης του όμως ο Σαϊντού Καμαρά κινδυνεύει καθώς η Πρωτοβάθμια Επιτροπή απέρριψε την αίτηση του για χορήγηση ασύλου.


Η τελική απόφαση θα ληφθεί αύριο (30/3) οπότε και θα εκδικαστεί η υπόθεση του σε δεύτερο βαθμό.

Σήμερα ο Σαϊντού Καμαρά, βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου όπου συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος
τον ενημέρωσε για τις κινήσεις της Κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την ενίσχυση του φακέλου του με υλικό σχετικά με τη συμμετοχή και την απόδοσή του στο σχολικό περιβάλλον με βάση τις εισηγήσεις του Τμήματος Παρακολούθησης της Εκπαίδευσης Προσφύγων, που λειτουργεί από τον Ιούλιο του 2019.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξέφρασε, ακόμη, την προσδοκία του, η απόφαση της Αρχής Προσφυγών να είναι τέτοια που θα επιτρέψει στον Σαϊντού Καμαρά να κάνει την Ελλάδα τη δεύτερη πατρίδα του.

Ο πρωθυπουργός έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον για την «Οδύσσεια» του ασυνόδευτου προσφυγόπουλου, που συμμετείχε στη φετινή μαθητική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου με το σχολείο του προκαλώντας συγκίνηση στο πανελλήνιο.


Η υπόθεσή του έχει κινητοποιήσει ήδη την ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να μην ανακοπεί η διαδικασία ενσωμάτωσής του στην ελληνική κοινωνία, η οποία περιγράφεται ως «υποδειγματική» από εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές του σχολείου του, στον Άγιο Δημήτριο.


Υπενθυμίζεται ότι η «διαδικασία εξέτασης του αιτήματος ασύλου του Σαϊντού Καμαρά (Πολίτη Τρίτης Χώρας) έλαβε χώρα βάσει του Διεθνούς Δικαίου και της κείμενης νομοθεσίας, αλλά ο νεαρός μαθητής έχει λάβει απορριπτική απόφαση α’ βαθμού», σύμφωνα με πηγές με του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής τον περασμένο Δεκέμβριο. Στην απόφαση πρώτου βαθμού έχει, ωστόσο, ασκηθεί προσφυγή, η οποία θα εκδικαστεί από την αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή Προσφυγών, αύριο  Τετάρτη 30 Μαρτίου.

Από το προηγούμενο διάστημα, όμως, η ελληνική κυβέρνηση έχει φροντίσει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, να ενισχύσει όσο το δυνατόν περισσότερο το φάκελο του συγκεκριμένου μαθητή μέσα από στοιχεία που συγκέντρωσε για τη σχολική του παρουσία το Υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερες πιθανότητες υπέρ της παραμονής του στη χώρα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook