Παραδοχή Άδωνη Γεωργιάδη: «Η απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 18.00 έφερε μεγάλα προβλήματα»

Επιβεβαίωσε πως υπάρχει το σενάριο για κόφτη στα SMS
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, παραδέχθηκε ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 18.00 το Σαββατοκύριακο έφερε μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία των σουπερμάρκετ, όπου παρατηρήθηκαν ουρές χιλιομέτρων, ενώ ουσιαστικά προανήγγειλε νέες αλλαγές, λέγοντας ότι «πρέπει να δούμε το πρόβλημα, το οποίο θα ενταθεί σε περίπτωση που δεν λειτουργήσουν και οι λαϊκές αγορές το Σάββατο».
Ο υπουργός Ανάπτυξης κλήθηκε να δώσει απαντήσεις και για τη λειτουργία του take away, που προκάλεσε νέο χάος, με την απόφαση για απαγόρευση να ανακοινώνεται το πρωί του Σαββάτου, να αίρεται μερικώς λίγες ώρες αργότερα και να αποσύρεται πλήρως έως το απόγευμα.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι η απόφαση ελήφθη μετά από εισήγηση της επιτροπής των ειδικών, της οποίας η συνεδρίαση τελείωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής, αλλά θα έπρεπε να υλοποιηθεί από το πρωί του Σαββάτου. «Όμως, όταν κληθήκαμε να την εφαρμόσουμε, είδαμε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και μέσα σε λίγες ώρες αποφασίσαμε να την ακυρώσουμε αντιδρώντας άμεσα».
Όσον αφορά τα αυστηρά μέτρα που ίσχυσαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18.00, ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι θα ισχύσουν και το επόμενο Σαββατοκύριακο και από εκεί και πέρα θα συνεκτιμηθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα αυτής της εβδομάδας και θα ληφθούν οι αποφάσεις για τη συνέχεια.
«Το θέμα δεν είναι μόνο η αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και το πώς θα μείνει ζωντανή η οικονομία. Πρέπει λοιπόν να βρεθεί, όπως είπε, μία ισορροπία κι αυτό αποτελεί μία δύσκολη εξίσωση», είπε.
Επίσης, όταν ρωτήθηκε αν ισχύουν οι φήμες ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να βάλει «κόφτη» στις μετακινήσεις μέσω sms, ιδίως στους κωδικούς 2 και 6, που αφορούν τις αγορές και την άθληση, είπε ότι το σενάριο αυτό όντως υπάρχει. Ωστόσο, ανέφερε, ο ίδιος είναι αντίθετος και το θεωρεί πρακτικά ανεφάρμοστο.
Όσον αφορά τα ανθοπωλεία, που ζητούν να λειτουργήσουν ενόψει της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου και παραδοσιακά κάνουν τον μεγαλύτερο τζίρο της χρονιάς, ανέφερε ότι είναι ένα λογικό αίτημα και σήμερα θα έχει τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους του κλάδου. Αλλά με τη γνωστή επωδό: ότι τα πάντα θα εξαρτηθούν από την πορεία της πανδημίας.
Με πληροφορίες από ΕΦ.ΣΥΝ και ΑΝΤ1
Ολες οι Ειδήσεις
- «Όνειρό του ήταν να ανοίξουμε οίκο ανοχής, όπου θα εκδιδόμαστε εγώ και τα κορίτσια», λέει η γυναίκα του αστυνομικού της Βουλής για τους βιασμούς της ίδιας και των παιδιών της (βίντεο)
- Μητσοτάκης σε Φάμελλο: Υπερασπίζεστε την πολιτική του Τσίπρα που σας εγκατέλειψε – Γιατί δεν αναγνωρίσατε την Παλαιστίνη επί τέσσερα χρόνια; (βίντεο)
- Νίκος Ανδρουλάκης: «Νέο Ελσίνκι με συγκεκριμένους στόχους – Τα “ήρεμα νερά” ήταν το χαλί στον Ερντογάν ως τις Βρυξέλλες»
- Βουλή – Επεισόδιο με Καιρίδη και Βελόπουλο: «Φέρε τα λεφτά από τη Γερμανία» – «Δεν θα βγεις ούτε βουλευτής» (βίντεο)
- ΕΡΤ1: ΠΡΕΜΙΕΡΑ #Παρέα με τον Γιώργο Κουβαρά – «Αφιέρωμα στον Απόστολο Καλδάρα» – Σάββατο 18.10.2025, στις 22:00
- Μαρινάκης: «Τα ονόματα των θυμάτων των Τεμπών θα μείνουν μέχρι να δώσει τη λύση ο χρόνος…»
- Βαγγέλης Σερίφης σε Γιώργο Λιάγκα: “Τίποτα από όσα είπες δεν είναι αλήθεια”
- Ο Δικαστής: Κάνει πρεμιέρα στον ΑΝΤ1 – Κυριακή 2 Νοεμβρίου, στις 21:00, με διπλό επεισόδιο
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook