Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταβαίνει σήμερα στη Σκωτία, κατόπιν πρόκλησης του Πρίγκιπα της Ουαλίας, Καρόλου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ξεναγηθεί και θα φιλοξενηθεί στο ιστορικό βασιλικό  κτήμα και τα κτίρια του 18ου αιώνα του Dumfries House, στη Σκωτία  που διαχειρίζεται το Ίδρυμα του Πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολου  με τη μορφή κοινωνικής προσφοράς.

Κατά τη συνάντηση με τον Διάδοχο του Βρετανικού Θρόνου θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων, η δυνατότητα άντλησης ιδεών από τον τρόπο ανάπτυξης Dumfries House για την μελλοντική αξιοποίηση του κτήματος Τατοΐου.

Για το θέμα αυτό ο Πρίγκιπας της Ουαλίας είχε εκφράσει προσωπικό ενδιαφέρον όταν είχε επισκεφθεί την Ελλάδα για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 και είχε συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου στις 25 Μαρτίου 2021.

Σε ένα ειδικά διαμορφωμένο ξενοδοχείο με 22 δωμάτια  μέσα στο Dumfries House η διανυκτέρευση έχει τιμή εκκίνησης από 145 λίρες . Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να διαμείνει στο υπερπολυτελές «Dumfries House Lodge», επιλέγοντας όποια από τις σουίτες ή τα δίκλινα δωμάτια προτιμά, αναλόγως της ιδιαίτερης διακόσμησης, της θέσης, της θέας κ.ο.κ. Ομως, ακόμη και για αυθημερόν επισκέψεις και την ξενάγηση στους χώρους της έπαυλης, το κοινό έχει στη διάθεσή του καφετέρια, εστιατόρια γκουρμέ και μη, ακόμη και κέντρο ευεξίας όπου γίνονται συνεδρίες ήπιας άσκησης, καθώς και εναλλακτικές θεραπείες όπως ρεφλεξολογία, βελονισμός, υπνοθεραπεία κ.α.

Εξυπακούεται, δε, ότι το Dumfries House προσφέρεται για οικογενειακές εκδρομές, οπότε η παιδική χαρά ήταν από τις πρώτες προσθήκες που έγιναν στο κτήμα.

Το ίδρυμα του πρίγκιπα που διαχειρίζεται το βασιλικό κτήμα έχει πάνω από 300 εργαζόμενους σε όλη τη Βρετανία ενώ η περιοχή έχει «ζωντανέψει» οικονομικά από τον τουρισμό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook