ΣΥΡΙΖΑ κατά Μητσοτάκη για ανάδειξη Τατοΐου: Λειτουργεί ως αυλάρχης των Γλύξμπουργκ
Την επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σκωτία, όπου εντός της ημέρας συναντάται με τον πρίγκιπα Κάρολο με αντικείμενο την ανάδειξη του Τατοΐου, επικρίνει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντάται με το διάδοχο του βρετανικού θρόνου, πρίγκιπα Καρόλου σε ένα από τα πιο ιστορικά αρχοντικά του 18ου αιώνα, του Dumfries House στην Σκωτία, το οποίο θα μπορούσε να δώσει ιδέες στον πρωθυπουργό για την αξιοποίηση του Τατοϊου. .
«Ο κ. Μητσοτάκης καλό θα ήταν να αντιληφθεί ότι πρέπει να ενεργεί, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, ως εκλεγμένος πρωθυπουργός και όχι ως αυλάρχης των Γλύξμπουργκ», υπογραμμίζει σε σημερινή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
«Συνιστά δε μέγιστη προσβολή προς τους πολίτες την ώρα που τα ελληνικά νοικοκυριά δοκιμάζονται από την ακρίβεια, λόγω της ανεπάρκειας του και της ασυλίας που παρέχει στην αισχροκέρδεια, να ταξιδεύει στη Σκωτία για να αποκτήσει τεχνογνωσία στην αξιοποίηση… βασιλικών κτημάτων», συνεχίζει και τονίζει:
«Το Τατόι αποτελεί κτήμα του ελληνικού λαού που πλήρωσε γι’ αυτό τον λόγο αδρά αποζημίωση στην τέως βασιλική οικογένεια, η οποία -ως γνωστόν- είχε προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο κατά της Ελλάδας».
«Το νέο “unfair” της οικογένειας Μητσοτάκη δεν θα μείνει αναπάντητο από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες όποτε τολμήσει να στήσει κάλπες», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Σημειώνεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απάντησε σε σχετική ερώτηση, σημειώνοντας πως εδώ και πολύ καιρό η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει ένα σχέδιο αξιοποίησης και ανάδειξης του κτήματος Τατοϊου, και υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση η κυβέρνηση αυτή να παραδώσει το Τατόι όπως το παρέλαβε, σε άθλιες συνθήκες. «Όποιος μπορεί να συνδράμει με ιδέες και τεχνογνωσία στην αξιοποίηση και ανάδειξη που γίνεται με την ευθύνη του ελληνικού δημοσίου θα αξιοποιηθούν οι ιδέες και οι προτάσεις αυτές» είπε ο κ. Οικονόμου.
Ολες οι Ειδήσεις
- Ανάλυση CNN: Η Ευρώπη προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο σύγκρουσης με τη Ρωσία – Ο φόβος για υβριδικές επιθέσεις και το κρίσιμο στενό Σουβάλκι μεταξύ Πολωνίας και Λιθουανίας
- Σία Κοσιώνη: Τα τρυφερά λόγια για τον σύζυγο της , η σχέση της με τον πρωθυπουργό, η απόφαση να φύγει από τον ΣΚΑΪ & το σχόλιό της για τη Λένα Φλυτζάνη (βίντεο)
- Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: «Σε πήρα στο λαιμό μου» – To ανατριχιαστικό sms του υπνωτιστή στην γιατρό
- «Μπλε Ώρες»: Η Εύα γίνεται αφορμή για καβγάδες στην οικογένεια Αντωνιάδη – Απόψε, Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου στις 21.00, στον ΣΚΑΪ
- Χαιρετίζουμε την ανάκληση της απόφασης κατάργησης της ελληνόφωνης υπηρεσίας της Deutsche Welle (DW)
- Αλεξάνδρα Σδούκου: Ζητά αποπομπή Φαραντούρη από το ΠΑΣΟΚ μετά το «χαριεντιζόσασταν με υπουργούς» που της είπε ζωντανά σε εκπομπή – Βίντεο
- Μεγάλη διάκριση για την ταινία μικρού μήκους συμπαραγωγής ΕΡΤ «Mammalia» – Βραβείο Καλύτερης Ταινίας στο Φεστιβάλ του Τορόντο
- «Δύο μαύρα πουκάμισα»: Δυναμική πρεμιέρα με πρωτιά στην τηλεθέαση
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook