Τη συμμετοχή της Ελλάδας στις κλινικές έρευνες για ένα νέο πολλά υποσχόμενο φάρμακο κατά του κορωνοϊού, ανακοίνωσαν Κυριάκος Μητσοτάκης και Μπεντζαμίν Νετανιάχου στις κοινές τους δηλώσεις.

Κατά την διάρκεια των δηλώσεων, ο κ. Νετανιάχου έβγαλε από την τσέπη του ένα φάρμακο που παρασκευάζεται στη χώρα του κι όπως είπε ο ίδιος έχει θεαματικά αποτελέσματα κατά του κορωνοϊού.

Το συγκεκριμένο φάρμακο είναι εισπνεόμενο και ήδη έχει δοκιμαστεί σε ασθενείς του Ισραήλ.

Όπως ανέφερε ο ισραηλινός πρωθυπουργός, το φάρμακο έχει δοκιμαστεί έως στιγμής σε 32 άτομα, και είχε θεαματικά αποτελέσματα.

Ο κ. Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε τα κορυφαία ελληνικά νοσοκομεία να συμμετάσχουν στις κλινικές δοκιμές. “Θα είναι ένα παράδειγμα συνεργασίας μας που επεκτείνεται διαρκώς σε νέους τομείς” ανέφερε.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που συζητήσαμε γι αυτό το νέο φάρμακο», είπε από την πλευρά του ο κ. Μητσοτάκης.

«Το φάρμακο προκάλεσε το ενδιαφέρον μας. Ας ελπίσουμε ότι θα δουλέψει, θα ανακουφιστούμε πολύ αν βρούμε φάρμακο που θεραπεύει τη νόσο», επισήμανε.

«Με το που θα ξεπεράσουμε τα ρυθμιστικά εμπόδια, που μπορεί να γίνει πολύ γρήγορα, θα είναι μεγάλη μας χαρά να συμμετάσχει και η Ελλάδα στις κλινικές δοκιμές», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook