Φωτογραφίες με δύο γυναίκες να... ξύνουν τον τοίχο στην Αγιά Σοφιά κάνουν το γύρο του διαδικτύου

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης που πρόσκειται στο αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό κόμμα, κυκλοφορούν την είδηση με τους νέους βανδαλισμούς στην Αγιά Σοφιά μαζί με φωτογραφίες που αποδεικνύουν το γεγονός.

Στην ιστοδελίδα του τηλεοπτικού δικτύου HalkTv, υπάρχουν φωτογραφίες-ντοκουμέντα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν κατεστραμμένους τους τοίχους από την Αγιά Σοφιά.

Νέες εικόνες-ντροπής που προκαλούν οργή, δείχνουν την Αγία Σοφία να δέχεται νέους βανδαλισμούς. Την αποκάλυψη έκαναν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, καθώς φωτογραφίες στα social media δείχνουν επισκέπτες να ξύνουν τους τοίχους του ναού και να τοποθετούν μικρά κομμάτια και σκόνη σε σακούλες, προκειμένου να τα πάρουν ως αναμνηστικά.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, που πρόσκεινται στο αντιπολιτευόμενο Ρεπουμπλικανικό κόμμα, κυκλοφορούν την είδηση μαζί με φωτογραφίες που αποδεικνύουν το γεγονός.

Όπως αναφέρεται, ειδικότερα, στην ιστοδελίδα του τηλεοπτικού δικτύου HalkTv, υπάρχουν φωτογραφίες-ντοκουμέντα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δείχνουν κατεστραμμένους τους τοίχους.

Χρήστης ανάρτησε φωτογραφίες δύο γυναικών που «παίρνουν κομμάτια από τον τοίχο του κτιρίου και τα τοποθετούν σε σακούλες», επισημαίνοντας ότι «κάποια εποχή δεν μπορούσε κανείς να βγάλει φωτογραφία με φλας, επειδή θα προκαλούνταν ζημιά στους τοίχους».

«Τώρα αποκολλούν κομμάτια από τους τοίχους και τα τοποθετούν σε σακούλες ως ενθύμια. Πού είναι ο σεβασμός, η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Αγία Σοφία που είναι όρθια εδώ και 1485 χρόνια; Προτού γίνουν χειρότερα τα πράγματα, παρακαλώ να σταματήσουν αυτά. Αυτό δεν αποτελεί λατρεία» προσθέτει ο χρήστης του διαδικτύου.

Στο μεταξύ, ακόμη μια εικόνα-ενδεικτική της ασέβειας προς το μνημείο δημοσίευσε χρήστης του Instagram. Σε αυτήν, μάλιστα, φαίνεται ένας άντρας με κουτάλι παριστάνοντας ότι ετοιμάζεται να … φάει το ψηφιδωτό.

Σημειώνεται ότι πριν από περίπου ένα μήνα, έντονες αντιδράσεις είχαν προκαλέσει στη γειτονική χώρα οι εικόνες καταστροφής στην Αυτοκρατορική Πύλη της Αγίας Σοφίας.

Η Γενική Διεύθυνση Ιδρυμάτων της Τουρκίας είχε αποδώσει την καταστροφή που προκλήθηκε στην πύλη σε «φυσιολογική φθορά».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook