Συνελήφθησαν τρείς κοπέλες για τους βανδαλισμούς στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών – Κατασχέθηκαν βαριοπούλες, πυροσβεστήρας, αντιασφυξιογόνες μάσκες
Αναζητούνται και άλλα άτομα – Κατηγορούνται για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράνομη βία κατά συναυτουργία
Τρεις Ελληνίδες , ηλικίας 25 και 23 ετών συνελήφθησαν το Σάββατο (25.04.2026) για τον βανδαλισμό με κόκκινη μπογιά στην πρόσοψη του Διοικητικού Εφετείου Εφετείου Αθηνών.
Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ και της ΟΠΚΕ. Αναζητούνται και άλλα άτομα που συμμετείχαν στον βανδαλισμό του Εφετείου Αθηνών.
Κατασχέθηκαν βαριοπούλες, πυροσβεστήρας, αντιασφυξιογόνες μάσκες, γάντια και καπέλα.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Ρατσιστικής και Εξτρεμιστικής Βίας της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αττικής για φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράνομη βία κατά συναυτουργία και για άρνηση υποβολής σε δακτυλοσκόπηση. Αναζητούνται και άλλοι συνεργοί.
Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 25-4-2026, ομάδα ατόμων έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, προκάλεσαν φθορές χρησιμοποιώντας σφυριά, πυροσβεστήρα και μπουκάλια κόκκινης μπογιάς στην πρόσοψη του κτηρίου του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών στους Αμπελόκηπους.
Άμεσα, μετά από εντολή του Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου της Γ.Α.Δ.Α., αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. και της Ο.Π.Κ.Ε. μετέβησαν στο εν λόγω σημείο όπου εντόπισαν σε παρακείμενο σημείο και ακινητοποίησαν τις -3- κατηγορούμενες και τις οδήγησαν στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Ρατσιστικής και Εξτρεμιστικής Βίας.
Κοντά στο σημείο της σύλληψης τους εντοπίστηκε και κατασχέθηκε σακούλα που είχαν απορρίψει οι -3- κατηγορούμενες σε θάμνο, η οποία περιείχε -4- καπέλα, -3- ιατρικές μάσκες και -3- αντιανεμικά μπουφάν μαύρου χρώματος, τα οποία είχαν χρησιμοποιήσει για την απόκρυψη των χαρακτηριστικών τους κατά την πρόκληση των φθορών.
Μετά από έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Ρατσιστικής και Εξτρεμιστικής Βίας στις οικίες των κατηγορουμένων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• -2- βαριοπούλες,
• -2- αντιασφυξιογόνες μάσκες,
• πλαστικό δοχείο που περιείχε κόκκινη μπογιά,
• τετράδια με ιδιόχειρες σημειώσεις,
• -2- φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές και
• -4- κινητά τηλέφωνα.
Σημειώνεται ότι οι -3- συλληφθείσες κατά την παραμονή τους στην έδρα της ανωτέρω Υπηρεσίας, αρνήθηκαν να υποβληθούν στη νόμιμη δακτυλοσκοπική τους έρευνα.
Οι συλληφθείσες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.
Ολες οι Ειδήσεις
- «Μπλε Ώρες»: Το 5ο teaser με Π. Τσαρούχα, Κ. Στικούδη, Γ. Κυριακού – Μια δυνατή ιστορία έρχεται στον ΣΚΑΪ
- ΕΡΤnews: «365 στιγμές» με τη Σοφία Παπαϊωάννου – Τα σανατόρια της Ελλάδας – Πέμπτη 18.06.2026
- Xριστόφορος Παπακαλιάτης: Το συγκινητικό «αντίο» για το φινάλε του Maestro: «Ήταν όλη μου η ζωή, 5 χρόνια τώρα» – Φωτογραφίες
- Ο Άρης Δαβαράκης απαντά στην Ακρίτα για την αποφυλάκιση Γιωτόπουλου: «Αυτό το ψυχρό κτήνος έστειλε στον τάφο 17 ανθρώπους, να μην εκτίσει 25 χρόνια ποινή;
- Τζένη Γεωργιάδη: Μάς παρουσιάζει τον μουσικό «Θησαυρό» της που συνεπαίρνει (βιντεοκλίπ)
- Aποθέωση για την Τζένη Κατσίγιαννη στο Μάνεση Αργολίδας – Πάνω από 4.000 κόσμου χόρεψαν μέχρι το πρωί (βίντεο)
- Σε τροχιά διάλυσης ο ΣΥΡΙΖΑ: Ο Φάμελλος «έφαγε» Παππά – «συναινετικό» το διαζύγιο με Ζαχαριάδη – “Παρών” δηλώνει ο Πολάκης
- Μητσοτάκης από Βούλα: Ο “τζάμπα 1” συναγωνίζεται τον “τζάμπα 2” – Όποιος σας υπόσχεται τζάμπα παροχές να ξέρετε ότι θα σας τα πάρει.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook