Την πρώτη επίσημη αντίδραση είχαν οι αρχές του Ιράν μετά το ρεσάλτο των κομάντο στα 2 ελληνικά πλοία στον Περσικό Κόλπο.

Oι ναυτιλιακές αρχές του Ιράν ανακοίνωσαν σήμερα ότι τα πληρώματα των δύο κατασχεθέντων ελληνικών τάνκερ δεν τελούν υπό κράτηση, αλλά βρίσκονται πάνω στα πλοία και είναι καλά στην υγεία τους, μετέδωσε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim News και αναμετέδωσε το Reuters.

Μετά την ανακοίνωση από τις λιμενικές Αρχές του Ιράν, επιβεβαιώνονται και οι πληροφορίες που ήθελαν τους Έλληνες ναυτικούς να είναι καλά στην υγεία τους και να παραμένουν στα πλοία.

Σημειώνεται ότι, έχουν ενημερωθεί όλα τα ελληνόκτητα πλοία που βρίσκονται κοντά, να είναι σε ετοιμότητα
Η κίνηση του Ιράν αποδίδεται σε αντίποινα προς την Αθήνα για την κατάσχεση φορτίου αργού ιρανικού πετρελαίου που μεταφερόταν από ρωσικό δεξαμενόπλοιο στις 15 Απριλίου στα ανοιχτά της Εύβοιας και την απόφαση της Ελλάδας την Πέμπτη 26 Μαΐου να αποστείλει το φορτίο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα δύο ελληνικά πλοία εξακολουθούν να βρίσκονται υπό κατάληψη στο Ιράν και την ευθύνη για το ρεσάλτο των Ιρανών κομάντο έχουν αναλάβει οι Φρουροί της Ισλαμικής Επανάστασης.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών το πλήρωμα του «Delta Poseidon» αποτελείται από 25 άτομα δύο εκ των οποίων είναι Έλληνες, ενώ το «Prudent Warrior» έχει 24 άτομα πλήρωμα και επτά εξ αυτών είναι Έλληνες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook