Ο Νίκος Δένδιας ενημέρωσε τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών για την πειρατεία από το Ιράν στα δύο ελληνικά πλοία στον αλλά και για την τουρκική προκλητικότητα τόσο σε ρητορικό επίπεδο, όσο και επί του πεδίου

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν είχε το απόγευμα της Δευτέρας ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός Εξωτερικών έθεσε στον Αμερικανό ομόλογό του την όξυνση της τουρκικής προκλητικότητας σε όλα τα επίπεδα και την αιχμαλωσία των δυο ελληνικών πλοίων στο Ιράν.

«Συζητήσαμε τηλεφωνικώς για τις τελευταίες εξελίξεις στον Κόλπο. Επίσης, ενημέρωσα τον ομόλογό μου για την όξυνση της τουρκικής προκλητικότητας, τόσο σε ρητορικό επίπεδο, όσο και επί του πεδίου, καθώς και για τις επισκέψεις μου σε Δ. Βαλκάνια» ανέφερε ο κ. Δένδιας σε ανάρτησή του στο Twitter.

Εντελώς απρόκλητη και παράνομη ενέργεια το ιρανικό ρεσάλτο στα ελληνικά τάνκερ, λέει η κυβέρνηση

«Εντελώς απρόκλητη» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου την κατάληψη των δύο ελληνικών δεξαμενόπλοιων από τους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν, αποφεύγοντας οποιαδήποτε συσχέτιση με το θέμα του ρωσικού τάνκερ με το ιρανικό πετρέλαιο που δεσμεύτηκε ανοιχτά της Καρύστου.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κ. Οικονόμου ρωτήθηκε τι προκάλεσε το ρεσάλτο και απάντησε:

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει ενημερώσει σε όλα τα διεθνή φόρα τους εταίρους και τους συμμάχους μας, έχουν ενημερωθεί όλα τα πλοία που πλέουν στη γύρω περιοχή, έτσι ώστε να προσαρμοστούν σε αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση και πραγματικότητα που διαμόρφωσε αυτή η απαράδεκτη τακτική της ιρανικής κυβέρνησης. Πρόκειται για μία εντελώς απρόκλητη και παράνομη ενέργεια και για αυτό από την πρώτη στιγμή λάβαμε και συνεχίζουμε να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook