Στα ιρανικά μέσα ενημέρωσης κυκλοφορεί βίντεο που φέρεται να δείχνει τη στιγμή της εφόδου των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν στα δύο ελληνικά τάνκερ, το Delta Poseidon και το Prudent Warrior στον Περσικό Κόλπο.

Στο βίντεο, από την κατάληψη των δύο ελληνικών πλοίων εμφανίζονται πάνοπλοι Ιρανοί να κάνουν έφοδο με ελικόπτερο και σκάφος. Το βίντεο δημοσιεύθηκε στο ιρανικό σάιτ presstv.

Η γνησιότητα των πλάνων δεν είναι δυνατόν να επαληθευθεί.

Στο Delta Poseidon επιβαίνουν 25 άτομα πλήρωμα μεταξύ των οποίων δύο Έλληνες, και στο Prudent Warrior 23 άτομα πλήρωμα, μεταξύ των οποίων 8 Έλληνες και ένας Κύπριος.

Ανησυχία ότι το Ιράν θα μπορούσε να προχωρήσει και σε άλλες κατασχέσεις ελληνικών πλοίων, μετά το περιστατικό της Παρασκευής, εκφράζει το υπουργείο Ναυτιλίας το οποίο προβαίνει σε «έντονη σύσταση» προς τις ελληνικές πλοιοκτήτριες εταιρείες να αποφεύγουν τα πλοία τους τα ύδατα αρμοδιότητας Ιράν, κατά τον διάπλου τους στον Περσικό κόλπο, στα στενά του Ορμούζ, και τον κόλπο του Ομάν.

Τα πληρώματα των δύο πλοίων είναι καλά στην υγεία τους ενώ οι Ιρανοί φαίνεται να τους συμπεριφέρονται καλά και στις ελληνικές αρχές δεν φαίνεται να υπάρχει ανησυχία ως προς την ασφάλειά τους.

Στην «πειρατεία» των δύο ελληνικών πλοίων αναφέρθηκε και το Στεϊτ Ντιπάρτμεντ, το οποίο καταδίκασε την κατάσχεση των τάνκερ, όπως μετέφερε ο Άντονι Μπλίνκεν στον Νίκο Δένδια, κατά την τηλεφωνική ομιλία τους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook