Επίσκεψη υψηλού συμβολισμού πραγματοποιεί σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε Κώ, Ψέριμο και Αστυπάλαια.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκης ξεκινά από την Κω, όπου έχει προγραμματίσει να συναντηθεί με τον δήμαρχο και φορείς του νησιού, ενώ θα δεί και κατοίκους του νησιού. Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, όμως, είναι και η μετάβασή του στην Ψέριμο με τους μερικούς δεκάδες κατοίκους και το ένα στρατιωτικό φυλάκιο.

Και τα δύο αυτά νησιά είναι ότι περιλαμβάνονται στην επιθετική ρητορική της Τουρκίας, καθώς η Κως, αναφερόταν στον χάρτη με τα 14 νησιά που παρουσίασε προχθές ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο Anadolu, απειλώντας ότι, είτε θα αποστρατιωτικοποιηθούν, είτε θα τεθεί από μέρους Τουρκίας ζήτημα κυριαρχίας. Ευρύτερα, η Άγκυρα θεωρεί ότι η Αθήνα δεν πρέπει να διατηρεί στρατιωτικές δυνάμεις σε 23 νησιά, στα οποία περιλαμβάνεται και η Ψέριμος.

Μετά την Κώ και την Ψέριμο ο Κυριάκης Μητσοτάκης θα μεταβεί στην Αστυπάλαια για την πορεία υλοποίησης του έργου (ηλεκτροκίνησης και πράσινης ενέργειας) «Αστυπάλαια Έξυπνο και Βιώσιμο Νησί». Η κεντρική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 στο λιμάνι του νησιού.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook