Νέες προκλητικές δηλώσεις έκανε ο ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τα ελληνικά νησιά το μεσημέρι της Τρίτης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον ομόλογό του της Βόρειας Μακεδονίας.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου τόνισε πως «θα συζητηθεί η κυριαρχία ελληνικών νησιών με αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς, αν η Ελλάδα συνεχίσει τις παραβιάσεις», ενώ πρόσθεσε πως οι Έλληνες πολιτικοί έχουν κόμπλεξ κατωτερότητας.

Μίλησε μάλιστα ειρωνικά τόσο για τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και για τον υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Δένδια, λέγοντας ότι «Έχουν μεγάλη επιτυχία στο κλάμα» ενώ έθεσε εκ νέου θέμα για την κυριαρχία των νησιών στο Αιγαίο.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει η YeniSafak, κατά τη διάρκεια των δηλώσεων του ο τούρκος ΥΠΕΞ ανέφερε ότι εάν η Ελλάδα δεν εγκαταλείψει τις παραβιάσεις, θα συζητηθεί το καθεστώς των νησιών, ενώ τόνισε ότι η κυριαρχία των νησιών στο Αιγαίο είναι αμφισβητούμενη. Μάλιστα κατηγόρησε τη χώρα μας ότι έχει σύμπλεγμα κατωτερότητας, και κάθε μέρα βγαίνουν και επιτίθενται στην Τουρκία.

Σχετικά με τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Νίκου Δένδια περί τουρκικής προκλητικότητας, ο Τσαβούγλου ανέφερε ειρωνικά ότι «Έχουν μεγάλη επιτυχία στο κλάμα».

Συγκεκριμένα ανέφερε «Είναι πολύ καλοί στο να κλαίνε ακόμα και στην πιο άδικη κατάσταση. Έρχονται και σε αγκαλιάζουν, όταν όμως γυρίζουν την πλάτη, μίσος, μίσος, ψέματα, συκοφαντίες. Αυτές δεν είναι συμπεριφορές που αρμόζουν στους πολιτικούς. Αν η Ελλάδα απαντήσει “αντρίκια” στις επιστολές που γράψαμε και δεν τερματίσει τις παραβιάσεις της, έχουμε ήδη ξεκινήσει συζητήσεις για την κυριαρχία των νησιών».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook