Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Ερντογάν: «Η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές»
Μετά την Ευρωπαική Επιτροπή και το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ επικρίνει την Τουρκία για την επιθετική ρητορική σε βάρος της Ελλάδος.
Μετά το μήνυμα της Κομισιόν που κάλεσε την Τουρκία να σέβεται την ακεραιότητα των κρατών μελών της ΕΕ, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εστίασε στο θέμα της συμμόρφωσης με το Διεθνές Δίκαιο, ενώ υπογράμμισε τη σημασία της αποκλιμάκωσης των προκλητικών ενεργειών.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση των Ελλήνων ανταποκριτών στην Ουάσιγκτον, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου ανέφερε «προτρέπουμε τους Συμμάχους μας να αποφύγουν τη ρητορική που θα μπορούσε να αυξήσει περαιτέρω την ένταση».
Στην απάντηση του ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σημειώνει ότι «η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές και να προστατεύονται. Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τους Συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, την Ελλάδα και την Τουρκία να συνεργαστούν για τη διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας στην περιοχή και για την επίλυση των διαφορών με διπλωματία. Προτρέπουμε τους Συμμάχους μας να αποφύγουν τη ρητορική που θα μπορούσε να αυξήσει περαιτέρω την ένταση. Η Ελλάδα και η Τουρκία είναι και οι δύο ισχυροί εταίροι και βασικοί σύμμαχοι του ΝΑΤΟ των Ηνωμένων Πολιτειών».
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ έχει δείξει γρήγορα αντανακλαστικά στο θέμα της αμφισβήτησης της κυριαρχίας των ελληνικών νησιών, καθώς κάθε φορά που ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών προσπάθησε με τις δηλώσεις του να θέσει ένα τέτοιο θέμα, το αμερικανικό υπουργείο είχε τοποθετηθεί άμεσα.
Μάλιστα, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είχε ξεκαθαρίσει με δήλωση που είχε κάνει τόσο στις 11 Φεβρουαρίου όσο και στις 2 Ιουνίου ότι η κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά τα νησιά δεν αμφισβητείται.
Όπως είχε σημειώσει χαρακτηριστικά, «η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνονται σεβαστές και να προστατεύονται. Η κυριαρχία της Ελλάδας σε αυτά τα νησιά δεν αμφισβητείται».
Ολες οι Ειδήσεις
- «Αν δεν υποκύψεις δεν θα κάνεις καριέρα», έλεγε ο πασίγνωστος τραγουδιστής στον 21χρονο που τον παρενοχλούσε σεξουαλικά
- Νίκος Παππάς: Παραμένει άφαντος για να μην συλληφθεί μετά τον ξυλοδαρμό του δημοσιογράφου στο Στρασβούργο – Ο Νίκος Γιαννόπουλος περιγράφει την επίθεση – Βίντεο
- Παραδόθηκε στην Καλαμάτα o 30χρονος που αναζητούνταν για τη διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα
- Ένταση στην Εξεταστική: Τα επεισόδια Κωνσταντοπούλου με Λαζαρίδη και Σκέρτσο, οι βιντεοσκοπήσεις και οι αιχμές κατά συζύγων (βίντεο)
- Δημοσκοπήσεις: Από 15,1% μέχρι 16,1% το προβάδισμα της ΝΔ –Υπερ των αγροτών οι πολίτες -Αρνητική «ψήφος» σε Τσίπρα και Σαμαρά
- Γιάννης Στάνκογλου: Στολίζει χριστουγεννιάτικο δέντρο μαζί με τα παιδιά του – Βίντεο
- Η ανάρτηση “φωτιά” από τον άνδρα που ετοιμάζεται να καταγγείλει τον πασίγνωστο τραγουδιστή για σεξουαλική παρενόχληση
- Αλεξανδρούπολη : Ανακοπή καρδιάς από ασιτία η αιτία θανάτου του τρίχρονου παιδιού, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook