Η εισαγγελική πρόταση για παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο αφορά τους χειρισμούς στην υπόθεση της εμπλοκής των δέκα πολιτικών προσώπων στις παράνομες πρακτικές του φαρμακευτικού κολοσσού της Novartis.

Την παραπομπή στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου του Δημήτρη Παπαγγελόπουλο πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης για παρέμβαση στη δικαστική έρευνα της Novartis, προτείνει η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ελένη Μετσοβίτου- Φουρλή.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ζητεί παράλληλα να παραπεμφθούν στο Ειδικό Δικαστήριο η πρώην εισαγγελέας εγκλημάτων διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι δύο επίκουροι εισαγγελείς εγκλημάτων διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης.


Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι σε βαθμό κακουργήματος για κατάχρηση εξουσίας πλην της κατηγορίας για σύσταση συμμορίας. Οι κατηγορίες σε βάρος τους σχετίζονται στους χειρισμούς και στον τρόπο που διενεργήθηκε η εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση Novartis και τη στοχοποίηση των δέκα πολιτικών προσώπων.

Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή για εκβιαστικές πρακτικές σε βάρος του από τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και δημοσιογράφους που είχαν απολογηθεί στην ειδική ανακρίτρια Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλοου, η πρόταση της εισαγγελέως είναι στο σύνολο της απαλλακτική.

Εκτός από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης η εισαγγελέας ζητεί να μην γίνει καμία κατηγορία για κανένα από τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση, δημοσιογράφους Ιω. Φιλιππάκη, Γιάννα Παπαδάκου, Αλέξανδρο Τάρκα, όπως και για τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη που είχε απολογηθεί για σειρά δημοσιευμάτων του.

Την τελική απόφαση για το ποιοι και για ποια αδικήματα θα παραπεμφθούν ή θα απαλλαγούν θα την λάβει το προσεχές διάστημα το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook