Τετ α τετ Χουλουσί Ακάρ – Νίκου Παναγιωτόπουλου στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, το πρώτο μεταξύ των δύο ανδρών μετά την ένταση που έχει δημιουργήσει η Τουρκία με σειρά επιθετικών δηλώσεων.

Θερμή χειραψία και σύντομη συνομιλία είχαν στο περιθώριο της συνόδου του ΝΑΤΟ, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος με τον Τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Ακάρ όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης.

Πρόκειται για το πρώτο τετ α τετ μεταξύ των δύο ανδρών μετά την ακραία ένταση που έχει δημιουργήσει η Άγκυρα με αλλεπάλληλες δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας, που θέτουν ακόμα και θέμα κυριαρχίας ελληνικών νησιών.
Υπάρχει η πληροφορία ότι θα υπάρξει και άλλη, κάπως πιο «οργανωμένη» συνάντηση των δύο Υπουργών, αλλά μένει να επιβεβαιωθεί.

«Δεν μπορούμε να πάμε έτσι» είπε κατά πληροφορίες ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στον Τούρκο ομόλογό του, αναφερόμενος στην όξυνση των λεκτικών προκλήσεων από την πλευρά της Άγκυρας. Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες πηγές, ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε στον Τούρκο ομόλογό του, πως οι εντάσεις πρέπει να σταματήσουν οι εντάσεις και οι προκλήσεις καθώς και οι παραβιάσεις και οι λεκτικές επιθέσεις από την πλευρά της Τουρκίας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο Χουλουσί Ακάρ άκουσε τις παρατηρήσεις ωστόσο δεν φαίνεται να τοποθετήθηκε σχετικά.

Πριν από μόλις δύο ημέρες, ο Ακάρ ήρθε σε σύγκρουση με Έλληνες βουλευτές που βρέθηκαν στην Κωνσταντινούπολη για τη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής επιτροπής του ΝΑΤΟ, επαναλαμβάνοντας τις αβάσιμες αιτιάσεις της Άγκυρας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Χουλουσί Ακάρ είχε δηλώσει στον ανταποκριτή του ΣΚΑΙ και της Καθημερινής στην Τουρκία, Μανώλη Κωστίδη, ότι θέλει να συναντήσει τον Νίκο Παναγιωτόπουλο.

«Είμαστε έτοιμοι να επιλύσουμε όλα μας τα προβλήματα με συνομιλίες και συναντήσεις. Ήδη υπάρχουν προσπάθειες που έχουν γίνει. Όπως οι διερευνητικές επαφές, και θέλουμε να ολοκληρωθούν. Υπάρχουν τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και οι συναντήσεις στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Εμείς είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε άμεσα αυτές τις συναντήσεις, όπως είμαστε έτοιμοι να συναντηθούμε και να συνομιλήσουμε με τους Έλληνες ομολόγους μας. Όπως αν υπάρξει ευκαιρία, όταν πάμε στις Βρυξέλλες, είμαι έτοιμος να συναντηθώ με τον Νίκο (Παναγιωτόπουλο)», είπε ο Χουλουσί Ακάρ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook