Η νέα επιδότηση καυσίμων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι για τρείς μήνες από Ιούλιο έως και Σεπτέμβριο.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε στο Υπουργικό Συμβούλιο, το πλαίσιο της νέας επιδότησης καυσίμων που θα είναι ενισχυμένη σε σχέση με την προηγούμενη, τόσο στον αριθμό των δικαιούχων όσο και στα ποσά που θα λάβουν.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι το Fuel Pass 2 για την επιδότηση στη βενζίνη θα αυξηθεί στα 80 ευρώ για τους κατόχους αυτοκινήτων, στα 60 ευρώ για τους ιδιοκτήτες μοτοσικλετών και στα 100 ευρώ για τους πολίτες που μένουν στα νησιά.

Όπως σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μόνο η επιδότηση για τα καύσιμα όλο αυτό το διάστημα ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 580 εκατομμύρια ευρώ.

«Οι άμεσες και έμμεσες ενισχύσεις στην ενέργεια αγγίζουν πλέον τα 8 δισ. ευρώ. Είναι ποσά τα οποία προέκυψαν από την συνετή οικονομική μας διαχείριση. Αλλά κι από τους ψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης που έχει πετύχει και συνέχισε να πετυχαίνει ελληνική οικονομία» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Μετά την ολοκλήρωση του υπουργικού, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς θα εξειδικεύσουν τα νέα μέτρα. Περισσότερες λεπτομέρειες θα γίνουν γνωστές στις 15:00.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός:

Το νέο Fuel Pass απευθύνεται σε περισσότερους από 3 εκατομμύρια οδηγούς, ενώ θα υπάρξει και μια ξεχωριστή παρέμβαση για αγρότες, καθώς επισπεύδεται για τις αρχές Αυγούστου η επιστροφή του ΕΦΚ για το πετρέλαιο που αγόρασαν το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Με την παρέμβαση, όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, απομειώνονται οι αυξήσεις στη βενζίνη κατά 44 λεπτά του ευρώ.

Επεκτείνεται, επίσης, η κρατική επιδότηση στο ντίζελ.

Τα μέτρα κοστολογούνται σε 375 εκ. ευρώ επιπλέον.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις