Αθέμιτη εμπορική πρακτική από την Τουρκία χαρακτήρισε την κατοχύρωση του «Turkaegean» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα πάει προετοιμασμένη στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ .

Προσφυγή για το εμπορικό σήμα Turkaegean προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή Αταίριαστοι.

Όπως είπε, το θέμα δεν παράγει πολιτικά ζητήματα, ωστόσο είναι μια αθέμιτη εμπορική πρακτική εκ μέρους της Τουρκίας και γι’ αυτό θα υπάρξει σύντομα προσφυγή.

Εξήγησε ότι δεν πρόκειται για αναγνώριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά για απόφαση ενός ιδιωτικού γραφείου στην Μαδρίτη σχετικά με τα εμπορικά σήματα.

«Θα κινηθούμε και θα προσβάλουμε αυτή την απόφαση» είπε ο κ. Οικονόμου σημειώνοντας πως θα αποκατασταθεί η τάξη, όπως και έγινε με την απόφαση των ΗΠΑ να μην δεχθούν να αναγνωρίσουν τον συγκεκριμένο όρο ούτε την χρήση του.

Δείτε εδώ τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για το Turkaegean και τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Υπενθυμίζεται ότι η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, απέρριψαν το αίτημα της Τουρκίας για κατοχύρωση του «Turkaegean» και τη χρήση του για διαφημιστικούς και τουριστικούς σκοπούς, ωστόσο η Επιτροπή Δικαιωμάτων Πνευματικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ (EUIPO) έχει ανάψει εδώ και μήνες το «πράσινο φως» για χρήση του όρου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, όπως αναφέρει έγγραφο που αναρτήθηκε στην EUTM, την ευρωπαϊκή υπηρεσία για την κατοχύρωση εμπορικών σημάτων, φαίνεται ότι ο όρος έχει γίνει αποδεκτός από τις 15 Δεκεμβρίου του 2021, ενώ ως ημερομηνία λήξης ορίζεται η 16η Ιουλίου 2031.

Δείτε εδώ αναλυτικά το ρεπορτάζ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook