Βενιζέλος: Turkaegean αφήνει εξ αντιδιαστολής στην Ελλάδα τον αυθεντικό και επακριβή γεωγραφικό όρο Aegean
«Η δημόσια συζήτηση σχετικά με τις τουρκικές ενέργειες για το Turkaegean είναι επιπόλαια και ερασιτεχνική" αναφέρει σε ανάρτησή του.\ ο Ευάγγελος Βενιζέλος .
Η αναλυτική μελέτη που είχε ετοιμάσει το Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου για την εμπορική χρήση του γεωγραφικού όρου Μακεδονία περιέχει τους λόγους για τους οποίους μπορεί να κριθεί από τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα ως απαράδεκτος ο γεωγραφικός προσδιορισμός Turkaegean, αναφέρει ο Ευάγγελος Βενιζέλος για το θέμα που έχει ανακύψει με την αναγνώριση από την ΕΕ της χρήσης του όρου για διαφημιστικούς λόγους .
Αυτό επισημαίνει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Ευάγγελος Βενιζέλος επισημαίνοντας παράλληλα ότι η δημόσια συζήτηση σχετικά με τις τουρκικές ενέργειες είναι επιπόλαια και ερασιτεχνική…
Ο κ. Βενιζέλος σημειώνει πάντως ότι ο όρος Turkaegean αφήνει εξ αντιδιαστολής στην Ελλάδα τον αυθεντικό και επακριβή γεωγραφικό όρο Aegean και τονίζει ότι πρέπει να αναληφθούν οι αναγκαίες νομικές πρωτοβουλίες στον EUIPO και το Γενικό Δικαστήριο της ΕΕ, με τη βοήθεια ειδικών νομικών που γνωρίζουν το θέμα.
Αναλυτικά η ανάρτησή του:
«Τελείως ενδεικτικά παραθέτω σύντομη παρουσίαση των λόγων για τους οποίους μπορεί να κριθεί απαράδεκτο ως ευρωπαϊκό σήμα ένα σήμα που περιλαμβάνει γεωγραφικό προσδιορισμό. Γραμμένη από έλληνα νομικό, υψηλόβαθμο στέλεχος του EUIPO, ελεύθερα προσβάσιμη στο διαδίκτυο*. Το Κέντρο Διεθνούς και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Δικαίου (που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη με πρόεδρο τον καθηγητή Β. Σκουρή, πρώην Πρόεδρο του ΔΕΕ) είχε ετοιμάσει στο παρελθόν αναλυτική μελέτη για την εμπορική χρήση του γεωγραφικού όρου Μακεδονία.
Θα πρότεινα λοιπόν, αντί να διεξάγεται μια επιπόλαια και ερασιτεχνική συζήτηση, αν κριθεί αρμοδίως ότι είναι πολιτικά βλαπτικός ο όρος Turkaegean (που πάντως εξ αντιδιαστολής αφήνει στην Ελλάδα τον αυθεντικό και επακριβή γεωγραφικό όρο Aegean ), να αναληφθούν οι αναγκαίες νομικές πρωτοβουλίες στον EUIPO και το ΓΔ της ΕΕ, με τη βοήθεια ειδικών νομικών που γνωρίζουν το θέμα».
Ολες οι Ειδήσεις
- Αποφυλακίστηκε ο Ηλίας Κασιδιάρης: «Επιστρέφω με ένα νέο ισχυρό εθνικό κόμμα» – Τον περίμεναν οπαδοί του φωνάζοντας: Ηλία θυμήσου, είμαστε μαζί σου (βίντεο)
- Κλέλια Ανδριολάτου: Οι φωτογραφίες από το τρίαθλο στο Κατάκολο και ο κολυμβητής που την εμψύχωσε – «Συνέχισε, το έχεις»
- Γεωργιάδης: Υπάρχει κρατική ευθύνη για θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη γιατί δεν εντοπίσαμε αυτούς τους απατεώνες» (βίντεο)
- Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Σήμερα απολογούνται οι δύο γιατροί για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο – Οι φωτογραφίες του τραγουδιστή και τα alarm από το μηχάνημα της πλασμαφαίρεσης που αγνοήθηκαν
- Αποκάλυψη νεφρολόγου : Ασθενής από την Κύπρο νοσηλεύτηκε σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο έπειτα από πλασμαφαίρεση στη Stem Cell– «Πλήρωσε δεκάδες χιλιάδες ευρώ» (βίντεο)
- «Εσείς θα πάτε να δείτε τα παιδιά σας, εμείς θα γυρίζουμε σε άδεια δωμάτια»: Η συγκλονιστική κατάθεση του Νίκου Πλακιά (βίντεο)
- Νίκος Παπανδρέου: Άρση ασυλίας για τον ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ – Στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων
- Σίντνεϊ Σουίνι: Οργή από αθλήτριες για τη γυμνή διαφήμιση – Καταγγέλλουν σεξουαλικοποίηση του γυναικείου αθλητισμού
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook