Νέο χτύπημα κατά της Ελλάδας επιχείρησε για μια ακόμη φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις κοινές δηλώσεις του με τον Μάριο Ντράγκι

Στη συνάντησή του με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέφερε ότι «η Ελλάδα αρχίζει πλέον να αποτελεί κίνδυνο και για την Ιταλία λόγω των απωθήσεων μεταναστών. Σε αυτές τις απωθήσεις, οι παράτυποι μετανάστες προσπαθούν να καταφύγουν στην Ιταλία» υποστήριξε.

H απάντηση ήρθε μετά από ερώτηση δημοσιογράφου πως «πρόσφατα, οι παράτυποι μετανάστες έχουν εκτρέψει τη διαδρομή τους από την Ευρώπη προς την Ιταλία δια θαλάσσης λόγω της πίεσης και της πολιτικής καταστολής που εφαρμόζει η Ελλάδα. Μπορεί να δημιουργηθεί ένας κοινός μηχανισμός ως προς αυτό;».

Άγκυρα και Ρώμη υπέγραψαν 9 συμφωνίες, ανάμεσά τους και μια συμφωνία στον τομέα της άμυνας που υπέγραψαν, παρουσία των δυο προέδρων, οι υπουργοί Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ της Τουρίας και Λορέντζο Λορέντζο Γκουερίνι της Ιταλίας.

Παράλληλα ο Ερντογάν εξέφρασε την επιθυμία του οι δυο χώρες να υπογράψουν σύντομα τη συμφωνία για το πυραυλικό σύστημα SAMP/T (Surface-to-Air Missile Platform/Terrain). Ένα πρόγραμμα που έχει παγώσει και στο οποίο συμμετέχουν η Γαλλία και η Ιταλία.

Ο τούρκος πρόεδρος ζήτησε επίσης από την Ιταλία να συνεχίζει να στηρίζει την υποψηφιότητα της Τουρκίας για ένταξη στην Ευρωπαικη Ένωση και προανήγγειλε την ίδρυση τουρκο-ιταλικού Πανεπιστημίου

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook