Στις 8,5 ποσοστιαίες μονάδες παραμένει η διαφορά μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco που παρουσίασε το OPEN.

Στην κορυφή του δείκτη εμπιστοσύνης για την πρωθυπουργία παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 35%, με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει το 24% των προτιμήσεων, ενώ η επιλογή «κανένας» συγκέντρωσε το 30%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του OPEN, που διαμορφώθηκε και από ερωτήματα πολιτών και πραγματοποιήθηκε από την ALCO από τις 27 Ιουνίου έως τις 4 Ιουλίου 2022 .

Όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων, η ΝΔ συγκεντρώνει 30,2% (από 31,1% τον Ιούνιο) και ο ΣΥΡΙΖΑ 21,7% (από 22,6%), με τη διαφορά να είναι στις 8,5 μονάδες. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ 12,4% (από 12,7%), το ΚΚΕ 5,2% (από 5,3%), η Ελληνική Λύση 5% (από 4,6%) και το ΜέΡΑ25 με 3% (από 3,5%). Οι αναποφάσιστοι συγκεντρώνουν το 14,1%, ενώ το 5,6% απαντά «άλλο κόμμα».

Στην κορυφή του δείκτη εμπιστοσύνης για την πρωθυπουργία παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 35%, με τον Αλέξη Τσίπρα να συγκεντρώνει το 24% των προτιμήσεων, ενώ η επιλογή «κανένας» συγκέντρωσε το 30%.

Το 56% των πολιτών πιστεύει επίσης ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, το 18% πιστεύει ότι θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας –κάτι που επανέλαβε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ το 26% δεν γνωρίζει.


Όσον αφορά το κόμμα που θα τις κερδίσει, το 47% αναφέρει τη Νέα Δημοκρατία, με το 12% να αναφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα το 41% εκτιμά πως τα πράγματα θα ήταν χειρότερα εάν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, το 20% καλύτερα και το 30% πως θα κινούνταν στην ίδια κατεύθυνση.


Με ποιο κριτήριο θα ψηφίσουν στις εκλογές:
Σε ποσοστό 29% λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική κατάσταση της χώρας
Σε ποσοστό 22% λαμβάνοντας υπόψη την ιδεολογία
Σε ποσοστό 19% λαμβάνοντας υπόψη την προσωπική οικονομική κατάσταση
Σε ποσοστό 15% λαμβάνοντας υπόψη τον τρόπο διακυβέρνηση
Σε ποσοστό 6% λαμβάνοντας υπόψη το πρόσωπο του αρχηγού

Σε ερώτηση για τα τρία χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, το 65% δηλώνει καθόλου ή λίγο ικανοποιημένο από την απόδοση της κυβέρνησης, ενώ το 32% δηλώνει πολύ ή αρκετά ικανοποιημένο.

Τέλος, στο ερώτημα «ποια κυβέρνηση πιστεύετε ότι μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα», το 25% όσων ρωτήθηκαν απαντά πως καμία κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας, ενώ το 22% απαντά πως μια αυτοδύναμη κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας θα μπορούσε να τα αντιμετωπίσει καλύτερα.


Το κυβερνητικό έργο ανά τομέα
Σε ερώτηση για τα τρία χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, το 65% δηλώνει καθόλου ή λίγο ικανοποιημένο από την απόδοση της κυβέρνησης, ενώ το 32% δηλώνει πολύ ή αρκετά ικανοποιημένο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook