Άμεση ήταν η απάντηση της Αθήνας στη νέα πρόκληση του Ντεβλέτ Μπαχτσελί που παρουσίασε χάρτη που εμφάνιζε νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη ως τμήμα της…Τουρκίας

Συγκεκριμένα, διπλωματικές πηγές επισημαίνουν ότι «η δημόσια ανάρτηση χάρτη από ανώτατα στελέχη του κόμματος που αποτελεί κυβερνητικό εταίρο στην Τουρκία, ο οποίος απεικονίζει ελληνικό έδαφος ως τουρκικό αποτελεί ιδιαίτερα επιθετική και προκλητική ενέργεια και είναι απόλυτα καταδικαστέα».

Στην συνέχεια τονίζουν πως «δυστυχώς, αποτελεί μέρος της κλιμάκωσης της ακραίας ρητορικής από την Τουρκία της οποίας είμαστε μάρτυρες σε καθημερινή βάση. Αναμένουμε την άμεση κατηγορηματική και δημόσια αποδοκιμασία της απαράδεκτης αυτης πράξης αμφισβητησης της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας μας».

Υπενθυμίζεται ότι ο επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) Ντεβλέτ Μπαχτσελί και κυβερνητικός εταίρος του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκε την έδρα της εθνικιστικής οργάνωσης «Γκρίζοι Λύκοι», της οποίας ο ίδιος είναι ουσιαστικά επικεφαλής, και είχε συνάντηση με στελέχη της.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο -τυπικός- αρχηγός των «Γκρίζων Λύκων» Αχμέτ Γιγίτ Γιλντιρίμ, επίσης ανώτατο στέλεχος του ακροδεξιού συγκυβερνώντος κόμματος ΜΗΡ, δώρισε στον Μπαχτσελί πίνακα με χάρτη στον οποίο παρουσιάζονται τα νησιά του Αιγαίου και η Κρήτη, ως τμήμα της … Τουρκίας.

«Ο αρχηγός μας, Ντεβλέτ Μπαχτσελί επισκέφτηκε τα κεντρικά γραφεία των Γκρίζων Λύκων. Ο Σοφός Ηγέτης του Τουρκικού Κόσμου, ο Ηγέτης μας, π Παντοδύναμος Αλλάχ να ευλογεί τον Κύριο Ντεβλέτ Μπαχτσελί και να του χαρίζει μακροζωία», έγραψαν οι «Γκρίζοι Λύκοι» στην ανάρτηση που συνόδευσε τις φωτογραφίες με τον επίμαχο χάρτη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook