Διάβημα της Ελλάδας στη Σερβία: Η Αθήνα ζητά εξηγήσεις για το φορτίο του Antonov

Ο πρέσβης της Ελλάδας στο Βελιγράδι θα πραγματοποιήσει άμεσα διάβημα αναφορικά με την καθυστερημένη ενημέρωση της ελληνικής πλευράς από την σερβική για την φύση του φορτίου του αεροσκάφους Antonov που συνετρίβη στην Καβάλα.
Εξηγήσεις από το Βελιγράδι ζητά η Αθήνα σχετικά με το επικίνδυνο φορτίο που μετέφερε το αεροσκάφος Antonov που κατέπεσε το βράδυ του Σαββάτου κοντά στην Καβάλα.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, με εντολή του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια, ο πρέσβης της Ελλάδας στο Βελιγράδι θα πραγματοποιήσει άμεσα διάβημα αναφορικά με την ανάγκη πρότερης ενημέρωσης της ελληνικής πλευράς από την σερβική για την φύση του φορτίου του αεροσκάφους που κατέπεσε πλησίον της Καβάλας το Σάββατο βράδυ.
Έπειτα από ώρες αγωνίας σχετικά με το φορτίο του μοιραίου αεροσκάφους, που κατέπεσε κοντά σε κατοικημένη περιοχή λίγο πριν από τις 11 το βράδυ του Σαββάτου, διευκρινίσεις έδωσε χθες το πρωί ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας, Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς.
Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου είπε ότι το μεταγωγικό Antonov μετέφερε 11,5 τόνους στρατιωτικό υλικό και ο τελικός προορισμός του ήταν το Μπανγκλαντές.
Το αεροσκάφος φόρτωσε το στρατιωτικό υλικό στο αεροδρόμιο «Μεγας Κωνσταντίνος» της πόλης Νις και απογειώθηκε στις 20:40 (21:40 ώρα Ελλάδας) για την Ντάχα του Μπαγκλαντές με ενδιάμεσους σταθμούς το Αμαν και το Ριάντ, ανέφερε ο Στεφάνοβιτς.
Ο Σέρβος υπουργός Άμυνας δήλωσε επίσης ότι το φορτίο του αεροσκάφους αποτελούνταν από εκπαιδευτικά βλήματα όλμων που εξήγαγε σερβική ιδιωτική εταιρία και αγοραστής ήταν το υπουργείο Άμυνας του Μπανγκλαντές.
Ο Νέμποισα Στεφάνοβιτς διαβεβαίωσε ότι η διαδικασία εξαγωγής των πυρομαχικών ήταν νόμιμη και είχε την έγκριση του σερβικού υπουργείου Άμυνας. Το αεροσκάφος ανήκε σε ουκρανική εταιρία αερομεταφορών ανέφερε στην συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας, Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς.
Ολονύχτιες έρευνες
Αφού υπήρξε διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχουν επικίνδυνα τοξικά υλικά, ξεκίνησαν από χθες το απόγευμα και συνεχίστηκαν στη διάρκεια όλης της νύχτας έρευνες γύρω από το σημείο που κατέπεσε το αεροσκάφος.
Στη διάρκεια της νύχτας το Τάγμα Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς συνέχισε με τον εντοπισμό και τη σήμανση πυρομαχικών που έχουν διασκορπιστεί από τα συντρίμμια του αεροσκάφους.
Ολες οι Ειδήσεις
- Τρίκαλα: «Ήθελα να την σκοτώσω, δεν με πρόσεχε και είχε σχέσεις», είπε στους αστυνομικούς ο 18χρονος που δολοφόνησε τη μητέρα του με πετσέτα
- Δέσποινα Βανδή: “Θα έρθουν να μας σώσουν”, έλεγε η Δέσποινα Βανδή πριν έρθει το περιπολικό – Βίντεο
- Σάλος με το βίντεο που δείχνει τη Δέσποινα Βανδή να μεταφέρεται με περιπολικό όταν έσκασε το λάστιχο στο ΙΧ όπου επέβαινε – Τι απαντά η ΕΛΑΣ
- Η Χορωδία της ΕΡΤ σε μια κατανυκτική συναυλία στον Καθεδρικό Καθολικό Ναό Αγίου Διονυσίου Αρεοπαγίτου Αθηνών – Παρασκευή 24.10.2025
- Γεωργία Καλτσή: Συγκλονίζει για το τροχαίο που είχε – “Λιώναμε, επειδή το αυτοκίνητο είχε φτάσει στους 700 βαθμούς, έγινα επί τόπου ανάπηρη” (βίντεο)
- Στα εγκαίνια του νέου Ωνάσειου Νοσοκομείου ο Πρωθυπουργός – «Κάθε Οκτώβριο η καμπάνια για τις μεταμοσχεύσεις»
- CashorTrash: Ποιος θα «χτυπήσει» το αντικείμενο που φέρνει …τύχη; Σήμερα στις 17:20 με νέες δημοπρασίες – Τρέϊλερ
- ΕΡΤnews: Εκεχειρία ή ανασύνταξη στη Γάζα; Τι συμβαίνει στο μέτωπο της Ουκρανίας; – Όλες οι εξελίξεις στην εκπομπή «Forcé» – Απόψε, Τρίτη 21.10.2025
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook