Oι αρχαιολόγοι ίσως βρίσκονται μπροστά σε μια από τις μεγαλύτερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις στην Αίγυπτο.

Κοντά στον τάφο της βασίλισσας Κλεοπάτρας και του Μάρκου Αντώνιου ενδέχεται να βρίσκονται αρχαιολόγοι, που εντόπισαν μια σήραγγα κάτω από τον αρχαίο ναό του θεού Όσιρι, στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Η αρχαιολογική αποστολή που κάνει τις ανασκαφές πιστεύει πως στο τέλος της σήραγγας μήκους 1.300 μέτρων υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρίσκονται οι τάφοι των δύο εραστών.

Έξαψη και ενδιαφέρον έχει προκαλέσει στην κοινωνία της αρχαιολογίας η ανακάλυψη μίας σήραγγας λαξευμένης σε βράχο κάτω από τον αρχαίο ναό του Όσιρι στα δυτικά της Αλεξάνδρειας.

Η επικεφαλής της αρχαιολογικής αποστολής δρ. Καθλίν Μαρτίνεζ αναφέρει πως η σήραγγα εντοπίστηκε 13 μέτρα κάτω από το ναό, έχει ύψος 2 μέτρα και μήκος 1 χιλιόμετρο και 305 μέτρα.

Μεγάλο μέρος του μυστηριώδους τούνελ πιστεύεται ότι έχει βυθιστεί κάτω από τα νερά της Μεσογείου και ίσως εκεί να βρίσκονται οι τάφοι της Κλεοπάτρας και του Μάρκου Αντωνίου.

Στην αρχή της σήραγγας έχουν βρεθεί αγγεία και νομίσματα με τις κεφαλές του Μεγάλου Αλεξάνδρου, της Κλεοπάτρας και του Μάρκου Αντωνίου.

Η επιστημονική ομάδα θεωρεί σίγουρο πως η σήραγγα κατασκευάστηκε την εποχή των Πτολεμαίων, αφού η Κλεοπάτρα ήταν η τελευταία βασίλισσα της δυναστείας και μετά τον θάνατό της η Αίγυπτος έγινε επαρχία της τότε Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

Η βασίλισσα Κλεοπάτρα βασίλεψε 21 χρόνια και ερωτεύτηκε τον Μάρκο Αντώνιο, ανιψιό του Ιουλίου Καίσαρα και κληρονόμου της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

Η ήττα από τον Οκταβιανό οδήγησε τον Αντώνιο στην αυτοκτονία.

Η Κλεοπάτρα ήθελε να ταφεί μαζί του για να αναπαραστήσει τον θρύλο της Ίσιδας και του Όσιρι. Πίστευε πως μετά το θάνατό τους οι θεοί θα της επέτρεπαν να ζήσει αιώνια μαζί με τον Αντώνιο.

Οι ανασκαφές βρίσκονται σε εξέλιξη και αν βγουν αληθινές οι προσδοκίες της Καθλίν Μαρτίνεζ, θα πρόκειται για την μεγαλύτερη αρχαιολογική ανακάλυψη του 21ου αιώνα.

Δείτε το βίντεο από το MEGA

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook