Ο Στέφανος Κορκολής γιορτάζει 35 χρόνια εμβληματικής πορείας στη μουσική με μια μοναδική συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου στις 20.30.

Επί σκηνής μαζί του η Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών, το συγκρότημά του, και οι εκλεκτοί του καλεσμένοι Ελεονώρα Ζουγανέλη, Πάνος Μουζουράκης, Σοφία Μανουσάκη. Σολίστ ο Θανάσης Πολυκανδριώτης.  Διεύθυνση ορχήστρας Αναστάσιος Συμεωνίδης.

Ο διεθνούς φήμης συνθέτης και πιανίστας που έχει διαπρέψει σε Ελλάδα και εξωτερικό με τις μοναδικές του συνθέσεις αλλά και τις αξεπέραστες επιτυχίες που έχει γράψει για σημαντικούς  ερμηνευτές (Δημήτρης Μητροπάνος, Νάνα Μούσχουρη , Γιώργος Νταλάρας, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Βίκυ Λέανδρος, Δήμητρα Γαλάνη, Μαρινέλλα, Μάριος Φραγκούλης, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, ο Πάνος Μουζουράκης, Σοφία Μανουσάκη αλλά και καλλιτέχνες της διεθνούς σκηνής όπως Dulce Pontes, Ennio Morricone, Nicola Piovani, Luca Carboni, Jose Carreras, Teresa Berganza Vargas) ή έχει ο ίδιος τραγουδήσει έρχεται για μία μαγική μουσική παράσταση στην οποία θα παρουσιάσει και συμφωνικά του έργα.

Θα λέγαμε πως αν η τέχνη είναι ένας δημιουργικός λαβύρινθος, ο Στέφανος Κορκολής είναι ίσως ο μόνος που περπάτησε σε όλους τους διαδρόμους του αφήνοντας σε αυτούς τόσο δυνατά το στίγμα του.

Μια λαμπρή πορεία τριανταπέντε ολόκληρων χρόνων γεμάτη επιτυχίες και συναισθήματα στη σκηνή του Μεγάρου, με έναν απρόσμενο τρόπο. Η σύμπραξη του Στέφανου Κορκολή με την συμφωνική ορχήστρα και το συγκρότημα του, που αποτελείται από έξι εξαιρετικούς μουσικούς, μας επιφυλάσσει εκπλήξεις δημιουργώντας νέα ακούσματα πάνω στις πολυάριθμες και διαχρονικές επιτυχίες του. Δύο μέρη μιας συναυλίας. Δύο διαφορετικές υφολογικές εκφάνσεις του ίδιου συνθέτη που αποδεικνύουν την πολυσχιδή του δημιουργία στην μουσική σκηνή θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν οι θεατές της βραδιάς της 25 Ιανουαρίου.

Τη βραδιά αυτή, ακόμη, ο συνθέτης θα παρουσιάσει για πρώτη φορά το κονσέρτο για μπουζούκι – πιάνο και ορχήστρα που είχε γράψει το 1987 με σολίστ τον Θανάση Πολυκανδριώτη.

Ο Στέφανος Κορκολής επέλεξε όλα τα έσοδα της βραδιάς να διατεθούν στους σκοπούς της Axion Hellas, μια εθελοντική οργάνωση που με τη συνεισφορά των μελών και των δωρητών της, χωρίς να χρησιμοποιεί πόρους του δημοσίου, στηρίζει τις τοπικές κοινωνίες στις απομακρυσμένες περιοχές της νησιωτικής και της ηπειρωτικής Ελλάδας.

35 Χρόνια Στέφανος Κορκολής
Προπώληση megaron.gr
Παραγωγή Λυκόφως ΑΜΚΕ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook