Σε μία διαφορετική τελετή δόθηκαν τα Βραβεία Όσκαρ με τον παρουσιαστή Τζίμι Κίμελ, ο οποίος εμφανίστηκε στη σκηνή με αλεξίπτωτου.

«Σάρωσε» η ταινία «τα πάντα όλα» («everything everywhere all at once» των Ντάνιελ Κουάν και Ντάνιελ Σάινερτ , η οποία απέσπασε 7 Όσκαρ (από τις 11 υποψηφιότητες).

«Τα πάντα όλα», η ανατρεπτική ταινία φαντασία κατόρθωσε να επικρατήσει σε όλα τα φαβορί τη μεγάλη βραδιά των Όσκαρ. Απέσπασε συνολικά 7 βραβεία ανάμεσα στα οποία, το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Πρώτου Γυναικείου Ρόλου (Μισέλ Γεό), B Γυναικείου Ρόλου και Β’ Ανδρικού Ρόλου.

Η Μισέλ Γιο έγραψε ιστορία. Η ηθοποιός από τη Μαλαισία έγινε η πρώτη Ασιάτισσα που πηρέ Όσκαρ για την ταινία «Τα πάντα όλα» ενώ το βραβείο Α’ ανδρικού ρόλου πήρε Μπρένταν Φρέιζερ για τη ταινία «Η φάλαινα» («the whale»)

Το βραβείο Β’ γυναίκειου ρόλου πήρε η Τζέιμι Λι Κεέρτις για τη ταινία «Τα πάντα oλα» («everything everywhere all at once») ενώ η Άντζελα Μπαςέτ «ξίνισε», επειδή ήταν φαβορί και δεν χειροκρότησε.

Η εντυπωσιακή εμφάνιση της εγκυμονούσας, Ριάνα, στη σκηνή, μάγεψε με την ερμηνεία της με το τραγούδι «Lift me up» από την ταινία Black Panther: Wakanda forever που ήταν μάλιστα και υποψήφιο ενώ η Lady Gaga έκλεψε τις εντυπώσεις – εμφανίστηκε στη σκηνή αμακιγιάριστη, με σκισμένο τζιν και αθλητικά.

Μπρένταν Φρέιζερ: Η μεγάλη επιστροφή και ένα Όσκαρ

Ο ηθοποιός, Μπρένταν Φρέιζερ, πρωταγωνίστησε στη ταινία «Η φάλαινα» και απέσπασε το πρώτο του Όσκαρ.
Στο Φεστιβάλ Βενετίας μετά την προβολή της ταινίας «Η φάλαινα», το κοινό τον χειροκροτούσε όρθιο για έξι λεπτά ενώ κέρδισε το βραβείο Όσκαρ στην φετινή απονομή.

Η «αναγέννηση» του Μπρένταν Φρέϊζερ είναι μία από της ιστορίες που συγκινούν το Χόλυγουντ. Ο Φρέϊζερ που έκανε το «μπάμ» με ταινίες όπως ο «Ο γκαφατζής της ζούγκλας» και η «Μούμια» δεν θυμάται με χαρά το ξεκίνημά του.

Το 2003 ήταν η χρονιά που αποκάλυψε πως είχε παρενοχληθεί σεξουαλικά από τον πρώην πρόεδρο της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου, Φίλιπ Μπέρκ.

Η Ένωση Ανταποκριτών «κουκούλωσε» το σκάνδαλο λέγοντας πως επρόκειτο για αστείο, ενώ ο Φρέϊζερ μπήκε στη «μαύρη λίστα» και για χρόνια δεν λάμβανε προσκλήσεις για τις Χρυσές Σφαίρες.
Το διαζύγιό του κατέληξε σε μία άγρια δικαστική διαμάχη για την διατροφή που τον «στράγγιξε» οικονομικά.
Επί μία δεκαετία μπαινόβγαινε στα νοσοκομεία λόγω σοβαρών τραυματισμών στα πλατό. Ο θάνατος της μητέρας του, με την οποία ήταν πολύ δεμένος, οδήγησαν να κλειστεί στο σπίτι του, με κρίσεις βουλιμίας.
Παραμέλησε τον εαυτό του, πήρε πολλά κιλά και τα tabloids «αποκαθήλωσαν» την εικόνα του «γόη». Η τηλεόραση τον κράτησε «ζωντανό» μέχρι πέρσι, που επέστρεψε στο σινεμά μετά από 12 χρόνια απουσίας.

«Τα πάντα Όλα»


Δάκρυα και βαθιά συγκίνηση από τους πρωταγωνιστές των βραβείων σηματοδότησαν τη λαμπερή βραδιά
«Η μητέρα μου είναι 84 ετών και με βλέπει από το σπίτι.Μαμά, μόλις κέρδισα Όσκαρ», δήλωσε ο ηθοποιός, Κε Χουί Κουάν.

Το όνειρο του Κε Χουί Κουάν έγινε πραγματικότητα. «Όλα άρχισαν σε μία βάρκα.Πέρασα ένα χρόνο σε καταυλισμό προσφύγων και κάπως έφτασα εδώ στη μεγαλύτερη σκηνή του Χόλιγουντ», συμπλήρωσε.

Η μεγάλη νικήτρια της βραδιάς ήταν η πρωταγωνίστρια της ταινίας, Μισέλ Γιο, που είναι η πρώτη Ασιάτισα που κερδίσει το πολυπόθητο αγαλματάκι του πρώτου γυναικείου ρόλου.

«Για όλα τα μικρά αγόρια και κορίτσια που μοιάζουν σε μένα και με παρακολουθούν, αυτό είναι o φάρος της ελπίδας και των δυνατοτήτων. Είναι η απόδειξη των μεγάλων ονείρων και τα όνειρα, όντως, γίνονται πραγματικότητα», σχολίασε η Μισέλ Γιο.

Συγκίνηση προκάλεσε και η Τζέιμι Λι Κέρτις η οποία κέρδισε για πρώτη φορά Όσκαρ δεύτερου γυναικείου ρόλου και το αφιέρωσε στους γονείς της, Τόνι Κέρτις και Τζάνετ Λι,που υπήρξαν και οι δύο από τους μεγαλύτερους θρύλους του Χόλιγουντ.

«Η μητέρα και ο πατέρας μου είχαν και οι δύο υποψηφιότητες σε διαφορετικές κατηγορίες και μόλις κέρδισα ένα Όσκαρ», ανέφερε η Τζέιμι Λι Κέρτις.

Ο Μπρένταν Φρέιζερ που επέστρεψε δυναμικά στη μεγάλη οθόνη με την ταινία «Τhe Whale» δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα του όταν παρέλαβε το Όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου

«Έτσι μοιάζει το πολυσύμπαν. Ω! Θεέ μου!», δήλωσε φανερά συγκινημένος ο Μπρένταν Φρέιζερ.

Εντυπωσίασαν με την αριστοκρατική παρουσία τους η Άντζελα Μπάσετ, Λέιντι Γκάγκα, Έμιλι Μπλαντ Νικόλ Κίντμαν και Χάλι Μπέρι.

Το γερμανικό remake του πολεμικού δράματος, «Ουδέν Νεώτερον από το Δυτικό Μέτωπο», κέρδισε 4 Όσκαρ. Ξένης Ταινίας, Μουσικής, Σκηνογραφίας και Φωτογραφίας αφήνοντας πίσω μερικές από τις εμπορικότερες ταινίες της χρονιάς.

Με άδεια χέρια έφυγαν η Κέιτ Μπλάνσετ και ο πρωταγωνιστής της ταινιας τα πνεύματα του Ινίσεριν, Κόλιν Φάρελ, όπως και οι πανάκριβες παραγωγές ταινίες «Elvis» με τον Όστιν Μπάτλερ «Top Gun: Maverick» και «Avatar: The Way of Water».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook