Η αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη τελετή των Όσκαρ, έχει αρχίσει. Το «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου είναι υποψήφιο για 11 βραβεία

Λίγες ώρες απέμειναν πριν τη φετινή τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Dolby Theatre at Ovation Hollywood στο Λος Άντζελες.

Μια τελετή που φέτος έχει ιδιαίτερη σημασία για τους Έλληνες αφού η ταινία «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου είναι υποψήφια για 11 βραβεία.

Στο «Ακόμα δεν είδες τίποτα» μίλησε για την απονομή των Οσκαρ ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος.
«Όπως φαίνεται θα είναι μία βαρδιά που θα κυλήσει υπέρ του ”Οπενχάιμερ”. Είναι μία ταινία με τρομακτική εμπορική επιτυχία και απόψε πάει για 7 – 9 Όσκαρ», είπε αρχικά.

Για τον Α’ γυναικείο ρόλο: Πίστευα ότι η Έμμα Στόουν είχε πλεονέκτημα αλλά η Λίλι Γκλαντστόουν πήρε το βραβείο του Σωματείου Ηθοποιών, έτσι παραμένει το ντέρμπι της βραδιάς.


Ειδικά για τις υποψηφιότητες που έχει η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου με το «Poor Things» σχολίασε ο Θοδωρής Κουτσογιαννόπουλος:

«Είναι κοντά σε τεχνικά βραβεία, δηλαδή για μακιγιάζ, καλλιτεχνικής διεύθυνσης και κοστουμιών. Κοντά σε αυτά τα βραβεία είναι και η ταινία ”Barbie”».

Για το Όσκαρ Α΄ ανδρικού ρόλου τα πράγματα είναι μοιρασμένα. Ο Κίλιαν Μέρφι του «Οπενχάιμερ» προηγείται αυτή τη στιγμή. Ο Μέρφι βρίσκεται λίγο παραπάνω από τον Πολ Τζιαμάτι που είναι καταπληκτικός στην ταινία «Παιδιά του Χειμώνα».

«Ένα από τα τρομερά φαβορί είναι το Όσκαρ του Β’ γυναικείου ρόλου για την Νταβάιν Τζόι Ράντολφ» εκτίμησε ο κριτικός κινηματογράφου .

Η κατηγορία που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αυτή τη στιγμή είναι του πρώτου γυναικείου ρόλου, αφού κοντά στο νήμα βρίσκονται η Λίλι Γκλάντστοουν για την ταινία «Οι δολοφόνοι του ανθισμένου φεγγαριού» και η Εμμα Στόουν για το «Poor Things». Και οι δύο έχουν κερδίσει τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης γυναικείας ερμηνείας, η μία στην κατηγορία κωμωδίας ή μιούζικαλ και η άλλη στην κατηγορία δραματικής ταινίας. Η Στόουν έχει κερδίσει το BAFTA, η Γκλάντστοουν ωστόσο κερδίζοντας το βραβείο της Ένωσης Αμερικανών Ηθοποιών (SAG)- τα μέλη της οποίας ψηφίζουν και για τα Οσκαρ, αυξάνει τις πιθανότητες να αναδειχθεί νικήτρια.

Στην κατηγορία της Διεθνούς Ταινίας, προβάδισμα έχει το συγκλονιστικό δράμα του Βρετανού Τζόναθαν Γκλέιζερ, «Ζώνη Ενδιαφέροντος» που περιγράφει την καθημερινότητα της οικογένειας του διοικητή του Άουσβιτς Ρούντολφ Ες ανατέμνοντας τη φρίκη του ναζισμού. Ισχυρή όμως, είναι και η υποψηφιότητα της «Κοινωνίας του Χιονιού» του Ισπανού Χουάν Αντόνιο Μπαγιόνα η οποία αφηγείται μια από τις πιο ακραίες ιστορίες επιβίωσης. Βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο του Πάμπλο Βιέρσι (2008) και αναβιώνει την αεροπορική τραγωδία της ουρουγουανικής πτήσης τσάρτερ 571 στις χιονισμένες κορυφές των Άνδεων το 1972. Οι δεκαέξι επιζήσαντες του ατυχήματος έμειναν επί εβδομήντα δύο μέρες στα χιόνια και για να επιβιώσουν κατέφυγαν στον κανιβαλισμό.

Στην Ελλάδα η μετάδοση της λαμπερής τελετής θα γίνει από το Cosmote TV με ελληνικό σχολιασμό από τους Θοδωρή Κουτσογιαννόπουλο και Ιωσηφίνα Γριβέα. Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη οι θαμώνες του κινηματογράφου «Ολύμπιον», θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σε ζωντανή μετάδοση την τελετή απονομής, στο πλαίσιο του 26ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook