Σε ηλικία 96 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή ο τραγουδιστής Τόνι Μπένετ.Από τις τελευταίες συνεργασίες του , αυτή με την Lady Gaga.

Δύο εβδομάδες πριν από τα γενέθλιά του, ο Αμερικανός τραγουδιστής Τόνι Μπένετ πέθανε σε ηλικία 96 ετών, στη γενέτειρά του, τη Νέα Υόρκη.

Η δημοσιογράφος Sylvia Weiner επιβεβαίωσε τον θάνατό του στο Associated Press. Σύμφωνα με την ίδια δεν υπήρχε συγκεκριμένη αιτία, ωστόσο ο Μπένετ είχε διαγνωστεί με τη νόσο Αλτσχάιμερ το 2016.
Μάλιστα, τον περασμένο Αύγουστο, ο γιος του και μάνατζέρ του Ντάνι, είχε ανακοινώσει ότι ο θρυλικός τραγουδιστής αποσύρεται οριστικά από τη live σκηνή λόγω των προβλημάτων που αντιμετώπιζε με το Αλτσχάιμερ.
Ο Μπένετ ξεκίνησε να τραγουδάει σε μικρή ηλικία. Πολέμησε στα τελευταία στάδια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στο πεζικό των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Αργότερα ανέπτυξε την καλλιτεχνική του καριέρα, υπέγραψε συμβόλαιο με την Κολούμπια Ρέκορντς και κυκλοφόρησε το πρώτο του τραγούδι το οποίο έγινε και επιτυχία το 1951 με τον τίτλο “Because of You”.

Ακολούθησαν και άλλες επιτυχίες όπως το “Rags to Riches” στις αρχές του 1953. Έφτασε το καλλιτεχνικό του απόγειο στα τέλη της δεκαετίας του 1950 με πολλά γνωστά άλμπουμ όπως το “The Beat of My Heart” και “Basie Swings, Bennett Sings”. Το 1962, ο Μπένετ ηχογράφησε το κομμάτι που τον έκανε ευρέως γνωστό με τίτλο “I Left My Heart in San Francisco”. Η καριέρα αλλά και η προσωπική του ζωή ακολούθησαν μία εκτεταμένα καθοδική πορεία κατά τη διάρκεια της εποχής του ροκ. Παρόλα αυτά, ο Μπένετ έκανε την επιστροφή του στα τέλη της δεκαετίας του 1980 κυκλοφορόντας διάφορα άλμπουμ που έγιναν χρυσοί δίσκοι.

Ο Μπένετ συνέχισε να δημιουργεί δημοφιλή και αξιέπαινα έργα και κατά τον 21ο αιώνα. Πήρε αναγνώριση από τις συνεργασίες του με τη Lady Gaga οι οποίες ξεκίνησαν με το άλμπουμ “Dancing Cheek to Cheek” το 2014. Οι δύο ερμηνευτές έκαναν περιοδεία μαζί ώστε να προωθήσουν το άλμπουμ από το 2014 ως το 2015.

Με την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ του ντουέτου με τον τίτλο “Love For Sale” το 2021, o Μπένετ έσπασε το ατομικό ρεκόρ για το μεγαλύτερο διάστημα των top-10 άλμπουμ στο Billboard 200 chart. Ο Μπένετ επίσης έσπασε το Ρεκόρ Γκίνες για τον γηραιότερο άνθρωπο που εξέδωσε άλμπουμ με καινούργιο υλικό, σε ηλικία 95 ετών και 60 ημερών.
Ο Μπένετ έχει συγκεντρώσει αμέτρητες διακρίσεις κατά τη διάρκεια της καριέρας του, συμπεριλαμβανομένων 19 Βραβείων Γκράμι (καθώς και ένα Βραβείο Γκράμι για Συνολική Προσφορά το 2001) και 2 Βραβείων Έμμυ Ζώνης Υψηλής Τηλεθέασης ενώ είχε πουλήσει πάνω από 50 εκατομμύρια δίσκους παγκοσμίως.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook