Πέθανε η ηθοποιός Δέσποινα Στυλιανοπούλου σε ηλικία 91 ετών

Έφυγε από τη ζωή η Δέσποινα Στυλιανοπούλου σε ηλικία 91 ετών. Την είδηση έκανε γνωστή η ανιψιά της.
Πέθανε σε ηλικία 91 ετών η ηθοποιός Δέσποινα Στυλιανοπούλου, που έπαιξε σε εκατοντάδες ταινίες της «χρυσής εποχής» του Ελληνικού κινηματογράφου.
Η πολυαγαπημένη ηθοποιός είχε μπεί πρόσφατα στο νοσοκομείο, και σήμερα έχασε τη μάχη . Η δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή μέσα από ανάρτηση που έκανε η ανιψιά της στα social media.
«Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε ότι έφυγε σήμερα από τη ζωή γαλήνια, η πολυαγαπημένη μας αδελφή, θεία και γιαγιά, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της, που ήταν στο πλευρό της. Καλό ταξίδι αγαπημένη μας. Θα μας λείψεις πολύ» έγραψε στην ανάρτησή της η ανιψιά της, Άννα Στυλιανοπούλου.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η Δέσποινα Στυλιανοπούλου γεννήθηκε στη Μεσσήνη και σπούδασε φωνητική στο Ελληνικό Ωδείο και θέατρο στη Δραματική Σχολή του Δημήτρη Ροντήρη.
Παράλληλα, παρακολούθησε μαθήματα στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Το 1959, εμφανίστηκε με το Πειραϊκό Θέατρο του Δημήτρη Ροντήρη στην τραγωδία «Ηλέκτρα». Συνέχισε να παίζει στο θέατρο, σε έργα πρόζας, αλλά και σε επιθεωρήσεις.
Στον κινηματογράφο έκανε την πρώτη της εμφάνιση το 1961 στην πολεμική ταινία της Έλλης Νεζερίτη «Ο Ξένος της Νύχτας». Την ίδια χρονιά εμφανίστηκε σε ένα μικρό ρόλο στην ταινία «Η Αλίκη στο Ναυτικό» του Αλέκου Σακελλάριου. Στη συνέχεια, καθιερώθηκε σε κωμικούς ρόλους και ιδιαίτερα στον τυποποιημένο ρόλο της υπηρέτριας που, αν και δεύτερος, καθόριζε την επιτυχία της ταινίας.
Έπαιξε, δίπλα στους σπουδαιότερους πρωταγωνιστές του κινηματογράφου, σε περισσότερες από 100 ταινίες, κάτι, που όπως λέει η ίδια, αποτέλεσε μεγάλο σχολείο. Από το 1973 υπήρξε κατά περιόδους θιασάρχης στο θέατρο “Αυλαία” στον Πειραιά.
Το 2012 κυκλοφόρησε βιβλίο με στιγμές από τη ζωή της με τον τίτλο «Ηθοποιός αμέσου δράσεως» (εκδόσεις Τετράγωνο). Την περίοδο 2013-’14 πρωταγωνίστησε στο έργο «Οίκος Ευγηρίας» στο θέατρο Ορφέας.
Είχε προβλήματα υγείας τον τελευταίο καιρό
H Άννα Στυλιανοπούλου, είχε μιλήσει πριν λίγο καιρό στο Happy Day για την αγαπημένη ηθοποιό και είχε αναφέρει ότι η υγεία της δεν ήταν πολύ καλή.
«Η θεία μου δεν έχει εξαφανιστεί απλά πέρασε και περνάει μια δύσκολη περιπέτεια στην υγεία της. Είχε μια απότομη πτώση στην υγεία της τις τελευταίες 3-4 εβδομάδες και αποφάσισε η οικογένειά της να μπει σε μια κλινική αυξημένης φροντίδας για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματά της.
Αν δεν την είχαμε μεταφέρει μπορεί να είχαμε μια πολύ άσχημη εξέλιξη σήμερα. Είναι πολύ δύσκολο για όλους μας να τη βλέπουμε έτσι. Είναι δύσκολη η κατάστασή της επειδή είναι ψυχολογικά πεσμένη, επηρεάστηκε πάρα πολύ τους τελευταίους μήνες γιατί έχασε τους φίλους της.
Έχει μία λοίμωξη αυτή τη στιγμή που αντιμετωπίζεται. Οι γιατροί μας είπαν ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή. Τη βλέπουμε καθημερινά όλα τα ανίψια της».
Ολες οι Ειδήσεις
- Συνεργασία του Atlantic Council με τον Όμιλο Antenna
- Υβόννη Μπόσνιακ – Αντώνης Ρέμος: Το τρυφερό βίντεο για τα 7 χρόνια γάμου
- Αλίκη Βουγιουκλάκη: Πωλείται το σπίτι της Αλίκης Βουγιουκλάκη στη Στησιχώρου για 4 εκατ. ευρώ – Πλάνα από το διαμέρισμα
- Λάκης Λαζόπουλος: Σε μία παράσταση η μητέρα μου έβγαλε τη φωτογραφία του πατέρα μου να με ακούσει και αυτός
- Γιώργος Μαζωνάκης: Ο “κοριός” στο σαλόνι του σπιτιού του – «Οι κάμερες ήταν συνδεδεμένες με άγνωστα emails»
- Τόκιο 2025: Συγκλονιστικός ο Εμμανουήλ Καραλής πήρε το αργυρό με άλμα στα 6 μέτρα – Ανίκητος ο Ντουπλάντις με νέο παγκόσμιο ρεκόρ (βίντεο)
- Ελένη Βουλγαράκη για Φώτη Ιωαννίδη: Ο στόχος μου είναι να είμαι όσο πιο κοντά του γίνεται
- Ο ΟΠΑΠ γεμίζει τις σχολικές τσάντες με ελπίδα – Στηρίζει τα παιδιά πολύτεκνων οικογενειών του Οργανισμού Κοινωνικής Φροντίδας ΜΚΟ «Θεόφιλος»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook