Θλίψη σκόρπισε την Κυριακή η είδηση του θανάτου της ενδυματολόγου και σκηνογράφου Ελλης Παπαγεωργακοπούλου.

Σπουδαία σκηνογράφος και ενδυματολόγος, η Ελλη Παπαγεωργακοπούλου θεωρούνταν μια από τις σημαντικότερες  επαγγελματίες στον τομέα της.

Η Έλλη Παπαγεωργακοπούλου υπήρξε στενή συνεργάτης του Γιώργου Λάνθιμου δουλεύοντας μαζί του για αρκετές ταινίες του, μεταξύ των οποίων και ο βραβευμένος στο Φεστιβάλ των Καννών «Κυνόδοντας». Είχε επίσης δημιουργήσει τα κοστούμια για την Τελετή Λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας και και για τον 51ο Διαγωνισμό της Eurovision (2006).

Σοκαρισμένος από τον θάνατο της ο θεατρικός κόσμος αποχαιρετά τη σκηνογράφο:

Παναγιώτης Μπουγιούρης: «Δεν έχω λόγια! Ήσουν η σκηνογράφος μου, στην πρώτη μου παράσταση στο θέατρο, «το σκλαβί»! Δεν θα ξεχάσω ποτέ το χαμόγελο σου! Καλό ταξίδι!».

Το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ ανάρτησε στη σελίδα του στο Facebook ένα βίντεο με στιγμιότυπα από όλες τις σημαντικές δουλειές της Παπαγεωργακοπούλου, από την εργασία φοιτητριών που είχαν συναντηθεί μαζί της.

Ανάρτηση για τον θάνατό της έκανε και το Εθνικό Θέατρο:

Αντίο Έλλη…Όλοι εμείς στο Εθνικό Θέατρο, συγκλονισμένοι από τον πρόωρο χαμό της, θα κρατήσουμε χαραγμένο στη μνήμη…

Posted by Εθνικό Θέατρο / National Theatre of Greece on Sunday, April 18, 2021

«Ευχαριστούμε Έλλη. Για τις ιδέες, τις εικόνες, τα σχήματα και τα χρώματα», γράφει στην ανάρτησή της η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση .

Ευχαριστούμε Έλλη. Για τις ιδέες, τις εικόνες, τα σχήματα και τα χρώματα.

Posted by Στέγη Ιδρύματος Ωνάση / Οnassis Cultural Centre Athens on Sunday, April 18, 2021

Στο θέατρο, τα πιο χαρακτηριστικά δείγματα της δουλειάς της παρουσιάστηκαν στις παραστάσεις Όρνιθες (2016), Βάτραχοι (2008), Γκόλφω (2013), Συρανό Ντε Μπερζεράκ (2010).

Η Έλλη Παπαγεωργακοπούλου σπούδασε ζωγραφική στη Σχολή Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης, όπου είχε δάσκαλο τον Μίμη Κοντό. Μετά την αποφοίτησή της επέστρεψε στην Αθήνα, με στόχο να γίνει ηθοποιός σπουδάζοντας στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου.

Στη συνέχεια ασχολήθηκε με τη σκηνογραφία-ενδυματολογία και ο Θωμάς Μοσχόπουλος ήταν ο πρώτος σκηνοθέτης με τον οποίο συνεργάστηκε. Είχε υπογράψει μερικές από τις πιο σημαντικές συνεργασίες σε θέατρο και κινηματογράφο.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook