Ο Άγγελος Βισκαρουδάκης είχε σοβαρά προβλήματα υγείας από το 2011.

Ο βραβευμένος διευθυντής φωτογραφίας Άγγελος Βισκαρουδάκης πέθανε σε ηλικία 59 των προδομένος από την καρδιά του.

Ο Άγγελος Βισκαδουράκης συνεργάστηκε, κατά την διάρκεια της επαγγελματικής του διαδρομής με γνωστούς σκηνοθέτες. Μεταξύ αυτών η Λουκία Ρικάκη με την οποία βρέθηκε στις ταινίες «Ταξίδι στην Αυστραλία» (1989) «Κουαρτέτο σε τέσσερις κινήσεις» (1994), ο Βαγγέλης Σερνάρης στην «Βασιλική», ο Κωνσταντίνος Γιάνναρης στον «Δεκαπενταύγουστο” και το «Man at Sea». Για την δουλειά του σ΄ αυτό το τελευταίο φιλμ, , βραβεύτηκε από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.

Γεννημένος το 1962, ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τον μαγικό κόσμο της φωτογραφίας από τα 13 μόλις χρόνια του. Γι’ αυτό και επέλεξε παράλληλα με τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο να διευρύνει τις γνώσεις του πάνω στην φωτογραφία κάνοντας μαθήματα στη Σχολή Σταυράκου. Στα πρώτα του επαγγελματικά βήματα πέρασε από διάφορους χώρους όπως αυτός της αρχαιολογίας αλλά και του ελεύθερου φωτορεπόρτερ. Έπειτα συνεργάστηκε με την εταιρεία παραγωγής Stefi για να διευρύνει  αργότερα τους επαγγελματικούς του ορίζοντες ταξιδεύοντας στην Αμερική.  Εκεί απέκτησε μάστερ στην κινηματογραφία και εργάστηκε για μια τριετία.

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, εργάστηκε για την δημιουργία ταινιών μικρού μήκους, τηλεταινιών αλλά και διαφημιστικών.

Το συλλυπητήριο μήνυμα του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου:

Ο θάνατος του Άγγελου Βισκαδουράκη αφήνει μεγάλο κενό στην ελληνική κινηματογραφία και μας βυθίζει σε θλίψη.

Ο Α. Βισκαδουράκης υπήρξε διακεκριμένος διευθυντής φωτογραφίας συμβάλλοντας στην αισθητική ποιότητα της ελληνικής ταινίας και στη διεθνή ακτινοβολία της.

Η οξύτητα και η ευαισθησία του βλέμματός του τον έκαναν άξιο συνοδοιπόρο σημαντικών Ελλήνων και Ελληνίδων σκηνοθετών. Στάθηκε δίπλα στη Λουκία Ρικάκη («Ταξίδι στην Αυστραλία» το 1989, «Κουαρτέτο σε τέσσερις κινήσεις» το 1994), στον Βαγγέλη Σερντάρη («Βασιλική» το 1997), στον Κωνσταντίνο Γιάνναρη («Δεκαπενταύγουστος» το 2001, «Man at the Sea» το 2011). Για για το «Μan at the Sea» βραβεύτηκε από την Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου.


Ο Α. Βισκαδουράκης ήταν ιδρυτικό μέλος του Greek Society of Cinematographers.
To Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στους οικείους του».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook