Tο Σάββατο 27 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β & Μ Θεοχαράκη (Βας. Σοφίας 9 & Μέρλιν 1)  

Μια «Τιμητική βραδιά για τον σπουδαίο ποιητή Τίτο Πατρίκιο» διοργανώνουν η πρόεδρος του Heritage & Museums, EMF, Συμβούλιο της Ευρώπης Λίλα ντε Τσάβες και η υπεύθυνη Διεθνών σχέσεων πολιτισμού του Heritage & Museums Δέσποινα Μοίρου το Σάββατο 27 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β & Μ Θεοχαράκη (Βας. Σοφίας 9 & Μέρλιν 1)


Η προεδρος του Heritage & Museums, EMF, Συμβούλιο της Ευρώπης κ. Λίλα ντε Τσάβες.

Για το συγγραφικό του έργο και την ξεχωριστή ευαισθησία και ποιητικότητα του Τίτου Πατρικίου θα μιλήσουν η φιλόλογος Ελένη Αντωνιάδου και ο ποιητής και βιβλιογράφος Δημήτρης Δασκαλόπουλος ενώ ο θρυλικός ποιητής θα ομιλήσει εν συντομία για τη ζωή και το έργο του σε μία εκ βαθέων συζήτηση.

Ο Τίτος Πατρίκιος κοσμοπολίτης, ταξιδευτής, με ευαίσθητο ψυχισμό ο οποίος χάραξε τη δική του ιδιαίτερη πορεία στην ιστορία της ποίησης. Σε αυτά τα ταξίδια συνάντησε σημαντικούς ανθρώπους του πνεύματος της εποχής του.Ο Βαπτιστής-Τίτος Πατρίκιος είναι Έλληνας ποιητής, πεζογράφος και μεταφραστής, της πρώτης μεταπολεμικής γενιάς που έχει τιμηθεί με το Ειδικό Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας το 1994.

Ποιήματα του θα απαγγείλουν δύο ηθοποιοί τους οποίους εκτιμά ιδιαίτερα και επέλεξε ο ίδιος ο ποιητής. Ο Τάσος Νούσιας και η Δέσποινα Μοίρου θα ταξιδέψουν το πλατύ πνευματικό του κοινό στην ομορφιά και την απλότητα της ποίησης του. Μια βραδιά ψυχικής ανάτασης, τιμής Ένεκεν και αναγνώρισης της προσφοράς του ποιητή.

Ο Τίτος Πατρίκιος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1928. Θεωρείται από τους σημαντικότερους μεταπολεμικούς ποιητές. Η πρώτη κιόλας συλλογή του, Χωματόδρομος, 1952, εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από την κριτική της εποχής, και με τη δεύτερη συλλογή, Μαθητεία, 1963, αναγνωρίστηκε ως ένας από τους κορυφαίους ανάμεσα στους συνομήλικούς του. Σήμερα η ποιητική του παραγωγή βρίσκεται συγκεντρωμένη στους τέσσερις τόμους που καλύπτουν το έργο του έως το 2002· τελευταία του ποιητική συλλογή Η νέα χάραξη, 2007, ενώ το 2008 κυκλοφόρησε και μια ανθολογία των ερωτικών του ποιημάτων, Λυσιμελής πόθος.


Η κ.Λιλα ντε Τσαβες με τον κ. Μάκη Ματσα

Στο “Ιδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής ,Β & Μ Θεοχαράκη” θα τηρηθούν όλα τα πρωτόκολλα για την πανδημία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook