Χρόνης Μπότσογλου: Πέθανε ο σπουδαίος Έλληνας ζωγράφος
Πέθανε σε ηλικία 81 ετών ο σπουδαίος Έλληνας ζωγράφος, χαράκτης, γλύπτης και καθηγητής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) Αθήνας, Χρόνης Μπότσογλου.
Ο Χρόνης Μπότσογλου γεννήθηκε το 1941 στη Θεσσαλονίκη. Μετά το Γυμνάσιο, σπούδασε στην ΑΣΚΤ (1960–1965) κοντά στον Γιάννη Μόραλη. Κατά την περίοδο 1970 έως 1972, πραγματοποίησε σπουδές στην École Supérieure des Beaux Arts του Παρισιού. Το έτος 1989 εξελέγη καθηγητής ζωγραφικής στην ΑΣΚΤ, στην οποία διετέλεσε και πρύτανης (2001–2006).
Παράλληλα με τη ζωγραφική, ασχολείτο με τη χαρακτική (κυρίως οξυγραφία και λιθογραφία) και τη γλυπτική. Ζούσε και εργαζόταν στην Αθήνα.
Είχε πραγματοποιήσει περισσότερες από 30 ατομικές εκθέσεις κυρίως στην Ελλάδα, και είχε συμμετάσχει σε περισσότερες από 100 ομαδικές εκθέσεις εντός και εκτός της χώρας.
Το 2011 παρουσίασε στην Αθήνα τη συλλογή του «Ερωτικά», αποτελούμενη από ακουαρέλες, ανάγλυφα σε μπρούτζο και σχέδια με γραφίτη με θέμα την ερωτική πράξη. Η έκθεση αυτή συζητήθηκε για το προκλητικό περιεχόμενό της.

Η πιο πρόσφατη ατομική έκθεση έργων του έγινε στη Θεσσαλονίκη την άνοιξη του 2013 και περιελάμβανε τοπογραφίες, γεγονός που ξάφνιασε τους κριτικούς.
Έχει γράψει σε εφημερίδες και περιοδικά άρθρα για την τέχνη, ενώ εξέδωσε τρία βιβλία:
– Ημερολόγια ταξίδια (εκδόσεις Γαβριηλίδη, Αθήνα 1994),
– Ψευτοδοκίμια (εκδόσεις Καστανιώτη, Αθήνα 2000) και
– Το χρώμα της σπουδής (εκδόσεις Πατάκη, Αθήνα 2005).
Εξέδωσε επίσης μία ποιητική συλλογή με τίτλο Σπουδή στο μαύρο (εκδόσεις Περίτεχνον, Αθήνα 1998).
Ολες οι Ειδήσεις
- ΜΠΑΜ FC & Allwyn ένωσαν τις δυνάμεις τους σε ένα ξεχωριστό Charity Game με επίκεντρο το Υπεύθυνο Παιχνίδι
- «Κάμπινγκ»: Κυκλοφόρησαν τα πρώτα επίσημα καρέ της νέας σειράς του MEGA
- Βόλος: 34χρονος και τέσσερις ανήλικοι εκβίαζαν 13χρονο και του απέσπασαν 370.000 ευρώ – Πως αποκαλύφθηκαν
- Ο «Μεσικός» Στέφανος Καπίνο στο Allwyn Game Time
- «Φως στο Τούνελ»: Μαρτυρίες και ντοκουμέντα για τρείς μυστηριώδεις εξαφανίσεις – Τρέϊλερ
- «Τι πρέπει να περιμένει μια κοινωνία που τα παιδιά της δολοφονούνται σε μια σχολική γιορτή σε καιρό ειρήνης;» – Καταπέλτης ο εισαγγελέας στη δίκη για τον θάνατο του 11χρονου Μάριου από αδέσποτη σφαίρα στο Μενίδι
- Αλεξία Μπακογιάννη: Περπατώ με τα παιδιά μου και βλέπω Κουφοντίνα ή Γιωτόπουλο, εγώ τι πρέπει να κάνω; (βίντεο)
- Ιωάννα Τούνη για τον λόγο που δεν έδωσε βραβείο στα Mad: Ένιωσα ότι τους παρακάλεσα, μάλλον δεν με ήθελαν και πολύ, μας έφαγαν τα κυκλώματα (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook