Ο πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης Δημήτρης Παντερμαλής απάντησε στον πρόεδρο του Βρετανικού Μουσείου για τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Ο Δημήτρης Παντερμαλής εκτιμά ότι πρόκειται για ελιγμό του Βρετανικού Μουσείου προ του θορύβου που έχει δημιουργηθεί για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Ο πρόεδρος του Μουσείου της Ακρόπολης κ. Παντερμαλής, μιλώντας στην ΕΡΤ, απάντησε στον Βρετανό ομόλογό του, που εκτίμησε ότι μπορεί να υπάρξει «συμφωνία διαμοιρασμού» των Γλυπτών μεταξύ Αθήνας και Λονδίνου, τονίζοντας πως «το αίτημα αυτό είναι ένας ελιγμός, για να σταματήσει αυτός ο θόρυβος γύρω από τα Γλυπτά, χωρίς να είναι πραγματική λύση».

«Δεν είναι λύση να σου δανείσει κάποιος κάτι που εσύ θεωρείς ότι δεν είναι ιδιοκτησία του», σημείωσε ο κ. Παντερμαλής.

Ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου έκανε μια δήλωση – έκπληξη την Τετάρτη, υποστηρίζοντας πως «μπορεί να υπάρξει συμφωνία διαμοιρασμού μεταξύ Αθήνας και Λονδίνου», καθώς η Ελλάδα έχει απαιτήσει έντονα να επιστραφούν στην Αθήνα τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

«Yπάρχει μία συμφωνία που πρέπει να γίνει» με την Ελλάδα για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, ανέφερε ο πρόεδρος του Βρετανικού Μουσείου, Τζορτζ Όσμπορν.

Δίνοντας συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό LBC, ο Όσμπορν δήλωσε ότι «πρέπει να γίνει μια συμφωνία, όπου θα μπορούμε να πούμε και τις δύο ιστορίες στην Αθήνα και στο Λονδίνο, αν και οι δύο προσεγγίσουμε το θέμα χωρίς ένα φορτίο προαπαιτούμενων, χωρίς ένα φορτίο κόκκινων γραμμών».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook