Νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου η Ερι Κύργια
Νέα καλλιτεχνική διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου η Ερι Κύργια για το υπόλοιπο της θητείας του παραιτηθέντος Δημήτρη Λιγνάδη.
Το υπουργείο Πολιτισμού επέλεξε τη μέχρι πρότινος αναπληρώτρια καλλιτεχνική διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου, Ερι Κύργια, για να αναλάβει τη θέση του Δημήτρη Λιγνάδη σε μια μεταβατική περίοδο μέχρι να αναδειχθεί ο επόμενος καλλιτεχνικός διευθυντής, ο οποίος αναμένεται να αναδειχθεί από ανοιχτή διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος και σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Αξιολόγησης, η οποία θα συγκροτηθεί από πρόσωπα εγνωσμένου κύρους.
Την 5η Απριλίου το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού θα δημοσιοποιήσει το πλαίσιο της διαδικασίας καθώς και τη σύνθεση της Επιτροπής. Η διαδικασία κατάθεσης φακέλων από τους ενδιαφερόμενους έχει καταληκτική ημερομηνία την 7η Μαΐου. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει την 6η Σεπτεμβρίου, οπότε και θα οριστεί ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής, με τριετή θητεία.
Η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη δήλωσε: «Ο επόμενος καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου θα προέλθει από την προκήρυξη και η διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής θα έχει ολοκληρωθεί ως την 6η Σεπτεμβρίου, του τρέχοντος έτους. Το μεταβατικό διάστημα θα καλυφθεί από την μέχρι προχθές αναπληρώτρια καλλιτεχνική διευθύντρια, Ερι Κύργια. Πέρα από τις γενικότερες γνώσεις της, αυτό το οποίο έχει σημασία είναι ότι είναι ο άνθρωπος που γνωρίζει το δραματολόγιο της τρέχουσας περιόδου και γνωρίζει πολύ καλά όλα τα διοικητικά θέματα και κυρίως όλες τις διοικητικές εκκρεμότητες που έχει το Εθνικό Θέατρο. Επομένως, για το μεταβατικό διάστημα από τον Φεβρουάριο 2021 ως τις αρχές Σεπτεμβρίου 2021, θεωρούμε ότι είναι το ενδεικνυόμενο πρόσωπο για να μπορέσει το Εθνικό Θέατρο να λειτουργήσει απρόσκοπτα σύμφωνα με τον προγραμματισμό του».
Η Έρι Κύργια διαθέτει μεγάλη εμπειρία και επιτυχημένη πορεία στον χώρο του ελληνικού θεάτρου.
Ολες οι Ειδήσεις
- Βλάβη στη γραμμή «100»: «Δεν στερήθηκαν οι πολίτες τη συνδρομή της Αστυνομίας» – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ
- Καιρός ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο για ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χαλάζι και ανέμους από την Κυριακή – Red Code για επτά περιφέρειες
- Μητσοτάκης για τα 30 χρόνια από την κρίση των Ιμίων: Στο Αιγαίο δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες, υποκλινόμαστε και φέτος στους πεσόντες
- Δημογλίδου για την εξαφάνιση της Λόρας: «Είχε ήδη προσγειωθεί στη Γερμανία όταν δηλώθηκε η εξαφάνισή της» – Βίντεο – ντοκουμέντο να αγοράζει εισιτήριο
- Γιώργος Λιάγκας: Σε νυχτερινό κέντρο γιόρτασαν τα γενέθλια της Μαρίας Αντωνά – Η τούρτα με τα κεράκια – Βίντεο
- Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Μας δείχνει πως περνά τη μέρα της με τους γιούς της – Νέες φωτογραφίες
- Καιρός: Ισχυρή κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο, με βροχές, χιόνια και θυελλώδεις ανέμους – Στο επίκεντρο η Αττική και άλλες 5 περιοχές – “Στη Θεσσαλία θα βρέχει για 24 ώρες”
- Μπέσσυ Αργυράκη – Λευτέρης Νικόλιζας: Η εξομολόγηση για την κρίση στον γάμο τους – «Άρχισε να κλαίει, να χτυπιέται»
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook