Κωνσταντίνος Εμ. Χαλιορής: Συντονιστής Γενικός Διευθυντής, Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών - Ο.Α.Κ.Α. "Σπύρος Λούης"

Με «προίκα» την υλική και άυλη πολιτιστική κληρονομιά των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και με την απόλυτη υποστήριξη του Υφυπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, εδώ και μήνες, ολοένα και κάτι αλλάζει στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών – Ο.Α.Κ.Α. “Σπύρος Λούης”. Κυρίαρχα, ωστόσο, αυτό που έχει ουσιαστικά μεταμορφώσει ήδη την μεγαλύτερη αθλητική εγκατάσταση της χώρας, είναι η εργατικότητα, το πάθος και το όραμα του κ. Κωνσταντίνου Εμ. Χαλιορή, Συντονιστή Γενικού Διευθυντή στο Ο.Α.Κ.Α. “Σπύρος Λούης” και Επικεφαλής της Επιτροπής Εργασίας της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Ένας νέος άνθρωπος , ο οποίος , εξ ` αρχής είδε… αλλιώς την δημόσια περιουσία και με το σύνθημα #oakatospitimas στοχεύει στην αναγέννηση του Οργανισμού σε άριστη συνεργασία με το προσωπικό, τις ομοσπονδίες, τους αθλητές, τα σωματεία, τους φορείς αλλά και τους πολίτες!.

Ο αθλητισμός αποτελεί …κομμάτι της ζωής μας, αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού. Ο αθλητισμός, όταν δεν είναι συνδεδεμένος με την βία των φιλάθλων ή το ντόπινγκ, διέπει όλες τις αξίες του πολιτισμού. Ο πολιτισμός μέσα από όλα τα έργα του, κάνει μία αναζήτηση στην ανθρώπινη φύση, ζωή και ιστορία, έχοντας ως σκοπό την ανάδειξη του αγώνα όλων των ανθρώπων για την εύρεση της ευτυχίας, των αξιών και της απόλυτης ευημερίας στην ζωή τους. Κι ο αθλητισμός σε αυτό ακριβώς το κομμάτι ταιριάζει με τον πολιτισμό, γιατί πέρα από ένα ευχάριστο τρόπο διασκέδασης, παράλληλα, εξευγενίζει το σώμα, την ψυχή και το πνεύμα.

Από την πρώτη μέρα θέσαμε ως προτεραιότητα μας… τους αθλητές, τους χρήστες των χώρων και τις ανάγκες τους. Επιλέξαμε να είμαστε δίπλα τους, σε όλη την προετοιμασία και όχι μόνο στις επιτυχίες και στις βραβεύσεις. Καταγράψαμε τις ανάγκες, τις ιεραρχήσαμε και καθημερινά με μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις προσπαθούμε να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό.


Η εμφάνιση του κορωνοϊού στη ζωή μας…
ήταν άλλη μια πρόκληση που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε. Αυτή τη δύσκολη ώρα για τον αθλητισμό αλλά και γενικότερα για όλη τη χώρα, τη μετατρέψαμε σε ευκαιρία, ώστε να οργανώσουμε ένα καλύτερο σύστημα ασφάλειας και υγιεινής για όλο το Ολυμπιακό Συγκρότημα. Τηρώντας ευλαβικά, όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και αξιοποιώντας τη μικρή προσέλευση στις αθλητικές εγκαταστάσεις, ξεκινήσαμε ένα πολύ μεγάλο και πολύπλευρο πρόγραμμα ανακαίνισης, συντήρησης και αναβάθμισης. Σκοπός μας είναι το συντομότερο δυνατό, να επιστρέψει και πάλι η αθλητική οικογένεια στην μεγαλύτερη αθλητική εγκατάσταση όλης της χώρας σε προσεγμένες, συντηρημένες και ασφαλείς εγκαταστάσεις συμβάλλοντας στην επιτυχία των αθλητών μας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Δουλεύουμε ασταμάτητα προκειμένου οι εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών ‘’Σπύρος Λούης’’ να… γίνουν και πάλι κύτταρο Αθλητισμού και Πολιτισμού για όλη την χώρα. Έχοντας ως προτεραιότητα τις εγκαταστάσεις προπονήσεων και άσκησης, αξιοποιώντας παράλληλα την υλική και άυλη πολιτιστική κληρονομιά των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, καθώς και τους αρχαιολογικούς χώρους και ευρήματα που βρίσκονται εντός του περιβάλλοντος χώρου του Ο.Α.Κ.Α., θέλουμε να γίνει το Ο.Α.Κ.Α. τοπόσημο και σημείο αναφοράς για όλη την χώρα. Θέλουμε να νιώσουμε και πάλι περήφανοι για την Ολυμπιακή Εγκατάσταση της χώρας μας.

Η μεγαλύτερη δυσκολία μας μέχρι τώρα, ήταν… το να πείσουμε αθλητές, χρήστες των εγκαταστάσεων, πολίτες πως θα πρέπει όλοι μαζί να εργαστούμε και να συμβάλλουμε στην αλλαγή που οφείλουμε στο Ο.Α.Κ.Α., για το οποίο το 2004 όλη η Ελλάδα ήταν περήφανη. Μέχρι σήμερα η Διοίκηση και η Γενική Διεύθυνση του ΟΑΚΑ, δεν είχε μεριμνήσει ώστε οι συνέργειες να μπουν στο καθημερινό πρόγραμμα όλων. Για εμάς οι συνέργειες είναι σημείο αναφοράς σε κάθε τι που συμβαίνει στο ΟΑΚΑ. Με το σύνθημα #oakatospitimas συμβάλλουμε όλοι στην αναγέννηση του οργανισμού δομικά, διοικητικά από άποψη εγκαταστάσεων, αισθητικά και αλλαγή κουλτούρας. Με μια άριστη συνεργασία με το προσωπικό, ομοσπονδίες, αθλητές, σωματεία, φορείς και πολίτες σύντομα θα είμαστε σε θέση να υποδεχτούμε και πάλι στο σύνολο των εγκαταστάσεων μικρούς και μεγάλους φίλους το Κέντρου.

Οι εργασίες συνεχίζονται μετατρέποντας το Ο.Α.Κ.Α. σε… κύτταρο Αθλητισμού και Πολιτισμού για όλη την χώρα. Θέλουμε μία σύγχρονη, ασφαλή εγκατάσταση, δίνοντας τη δυνατότητα στους χρήστες των χώρων να προετοιμαστούν και να τιμήσουν τα χρώματα της πατρίδας μας ανά τον κόσμο. Θέλουμε όμως και μία εγκατάσταση φιλόξενη, μία εγκατάσταση γεμάτη ζωή, γεμάτη πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις αφήνοντας το κοινωνικό αποτύπωμα ανεξίτηλο.

Βάζουμε την σφραγίδα μας… σε ένα πιο φιλικό, πιο πράσινο ΟΑΚΑ. Ήδη ολοκληρώνεται μια ολιστική περιβαντολλογική μελέτη, ενεργειακής αναβάθμισης του συνόλου του Ολυμπιακού Συγκροτήματος, μειώνοντας το ενεργειακό κόστος, παράλληλα με το περιβαλλοντολογικό αποτύπωμα. Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών κάθε νέο δέντρο και φυτό που φυτεύεται είναι αυτό που ευδοκιμεί στην περιοχή και ανήκει στην χλωρίδα του τόπου μας. Σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ ερευνούμε το ενδεχόμενο να αξιοποιηθεί ποσότητα νερού του Αδριάνειου Υδραγωγείου ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες για τις κολυμβητικές δεξαμενές αλλά και την άρδευση του Περιβάλλοντος Χώρου. Και όλα αυτά βασιζόμενα σε συνεργασίες, συνέργειες, προτάσεις υπαλλήλων και πολιτών.

Δε ξεχνάμε τους αθλητές ΑμεΑ, τους Παραολυμπιονίκες μας καθώς και τους χρήστες των χώρων με κινητικά και άλλα προβλήματα… για τους οποίους ήδη εξετάζονται και πραγματοποιούνται μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις ώστε να διευκολύνουμε την πρόσβαση, την προπόνηση αλλά και την θέαση. Σε άριστη συνεργασία με όλα τα σωματεία καθημερινά εντοπίζουμε τις δυσκολίες και ήδη διαμορφώνονται οδεύσεις για άτομα με περιορισμένη όραση, επισκευάζονται οι ειδικοί ανελκυστήρες και το επόμενο διάστημα τοποθετούνται 2 νέες ράμπες διευκολύνοντάς έτσι τους φίλους του Κέντρου.

Δεν ξεχάσαμε όμως και τους μικρούς τετράποδους φίλους του Κέντρου… ξεκινώντας ένα μεγάλο πρόγραμμα ιατρικής περίθαλψης, εμβολιασμού και στείρωσης. Επίσης ήδη έχουν τοποθετηθεί σε σημεία του περιβάλλοντα Χώρου, ειδικές θήκες για τροφή και νερό.

Στεκόμαστε πάντα στο πλευρό των αθλητών μας… αποκτώντας μία ειλικρινή και αμφίδρομη επικοινωνία, συζητώντας για τις ανάγκες, τις προτεραιότητες και τις προδιαγραφές που χρειάζονται ώστε το ΟΑΚΑ να επιτελεί το σκοπό του που δεν είναι άλλος από το να στηρίζει τον αθλητισμό. Το γραφείο της Γενικής Διεύθυνσης είναι πάντα ανοικτό ώστε να ακούσει και μαζί να σχεδιάσουν αθλητές- Γενική Διεύθυνση τις λύσεις στα τυχόν προβλήματα που παρουσιάζονται.

Ανάμεσα στα μεγάλα γεγονότα των επόμενων μηνών είναι… το Ράλλυ Ακρόπολης για το οποίο είμαστε πολύ χαρούμενοι που φιλοξενούμε στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ, τα γραφεία της Οργανωτικής επιτροπής. Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων που είναι να πραγματοποιηθούν στον Οργανισμό μας είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Υδατοσφαίρισης Γυναικών τον Ιούνιο, οι διεθνείς Αγώνες κολύμβησης τον Μάιο, ο τελικός Κυπέλλου ποδοσφαίρου Ελλάδος το Μάιο, ο Ευρωπαϊκός τελικός του Handball και πολλές άλλες εκδηλώσεις οι οποίες δείχνουν πως το ΟΑΚΑ πρωταγωνιστεί στα αθλητικά γεγονότα στη χώρα μας .

Η συνεργασία μου με τον Υφυπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη χαρακτηρίζεται… από μία ειλικρινή φιλία, μια παραγωγική και εποικοδομητική συνεργασία της οποίας τα αποτελέσματα είναι πλέον εμφανή. Έχουμε καθημερινή επαφή για τα τρέχοντα θέματα αλλά και για τον προγραμματισμό των εργασιών στο σύνολο του Ολυμπιακού συγκροτήματος. Με σχέδιο, μεθοδικότητα και όραμα εργαζόμαστε ώστε να γίνει το ΟΑΚΑ κύτταρο πολιτισμού και αθλητισμού για την Ελλάδα. Η στήριξη του σε όλα τα επίπεδα είναι ιδιαίτερα σημαντική και για αυτό τον ευχαριστώ δημόσια.

Με μεράκι και αγάπη μπορείς… να αλλάξεις πολλά. Και κυρίως το πώς βλέπει κάποιος το ελληνικό δημόσιο και την δημόσια περιουσία. Έχουμε καταφέρει να υπάρχει ένα φιλικό εργασιακό κλίμα και κυρίως να αισθάνονται οι υπάλληλοι του οργανισμού και όχι μόνο, πως το ΟΑΚΑ είναι το σπίτι μας. Φίλοι του κέντρου επικοινωνούν καθημερινά και δηλώνουν πως θέλουν να βοηθήσουν, να προσφέρουν ώστε το ΟΑΚΑ να γίνει και πάλι αυτό που του αξίζει. Τους ευχαριστώ όλους έναν έναν ξεχωριστά, για τα σχόλια και τις παρατηρήσεις τους, που μου δίνουν δύναμη και γνώση να συνεχίσω.

Πάντα έχω στο μυαλό μου τη φράση: «Μην αναρωτιέστε τι μπορεί να κάνει η πατρίδα σας για εσάς, αναρωτηθείτε τι μπορείτε να κάνετε εσείς για την πατρίδα σας» του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι. Αυτό και σκέφτομαι και συνεχίζω….

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook