Βαθιά αυτοδιοικητικός, άνθρωπος με πλούσια κοινωνική προσφορά στην περιοχή του Πειραιά και όχι μόνο, τόπος που αποτελεί τη μόνιμή του κατοικία αλλά κυρίως το … «λιμάνι της καρδιάς».

Με μπροστάρη τον Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργο Πατούλη, ο κ. Σταύρος Μελάς σήμερα, από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχης Αττικής Λαϊκών & Υπαίθριων Αγορών, είναι ένα «πρόσωπο εν δράσει» που κυριολεκτικά «οργώνει» τις αγορές της Αττικής και μέσα από την ουσιαστική, ώριμη και κυρίως αποτελεσματική του διοίκηση, συμβάλλει στην αναπτυξιακή ώθηση που έχει ανάγκη ο κλάδος, με στόχο την ίδρυση και λειτουργία Πρότυπων Λαΐκών Αγορών με Ευρωπαΐκές προδιαγραφές!

Ο Πειραιάς είναι γενικότερα  το μεγαλείο και  η ομορφιά της φύσης, η λεβεντιά της ψυχής των κατοίκων του , το μεγάλο Ναυτιλιακό κέντρο της Πατρίδας μας και από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης, η έδρα του πολυπρωταθλητή  Ολυμπιακού μας.. Ειδικότερα για μένα είναι η ανάσα ζωής μου, ένα μεγάλο κομμάτι του συναισθηματικού μου κόσμου, ο άρρηκτος δεσμός με τους δικούς μου ανθρώπους, το πεδίο  της κοινωνικής και πολιτικής μου δράσης.

Η εμπλοκή μου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ξεκίνησε από τον Δήμο Κερατσινίου, συμβάλλοντας σε μία από τις σημαντικότερες πολιτικές ανατροπές στην ιστορία της Αυτοδιοίκησης όχι μόνο στον Δήμο μου αλλά σε όλη την Ελλάδα.

Στο πλευρό του κ. Γιώργου Πατούλη συστρατεύτηκα γιατί πίστεψα τόσο στις ικανότητες του, που τις έχει αποδείξει  ως Δήμαρχος και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ,  όσο και στην αταλάντευτη βούληση του να αλλάξει την Δευτεροβάθμια Αυτοδιοίκηση  στην Αττική μετατρέποντας την από μια τελματώδη κατάσταση  σε πρωταγωνιστή της ανάπτυξης και της ευημερίας του τόπου μας.

Μέσα σ’ αυτή την θητεία, πιστεύω ότι δεν θα τεθούν απλά οι βάσεις όπως γίνεται συνήθως στην πρώτη θητεία. Θα υπάρξει και υπάρχει ήδη σπουδαίο έργο. Σε κάθε Δήμο, σε κάθε τομέα, σε κάθε δραστηριότητα. Από την υγεία μέχρι τον Τουρισμό, από τις υποδομές μέχρι κοσμογονικά έργα όπως αυτό της παραλιακής Λεωφόρου, της προστασίας του περιβάλλοντος, της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Από τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Αττικής προσπαθώ να ανταποκριθώ με επάρκεια και αποτελεσματικότητα στα καθήκοντα μου, να δικαιώσω τον Περιφερειάρχη μου για την επιλογή του, να παράξω έργο εκσυγχρονιστικό και εξυγιαντικό, να διοικήσω με διαφάνεια, νομιμότητα, ισοτιμία.

Όσον αφορά το μέλλον των λαΐκών Αγορών , η άποψή μου είναι ότι είναι ευοίωνο με τις αλλαγές στη Νομοθεσία που επέρχονται σύντομα και θα συμβάλουν καθοριστικά, αφ ενός μέν στην καλύτερη εποπτεία και  λειτουργία, αφ ετέρου δε στην αναπτυξιακή ώθηση που έχει ανάγκη ο κλάδος.

Η εξυγίανση, ο εκσυγχρονισμός και η αναπτυξιακή επανεκκίνησή τους, είναι επιτακτική αναγκαιότητα, έπειτα από μακρά περίοδο στασιμότητας και οπισθοδρόμησης.

Ο κόσμος αλλάζει με ταχύτητα φωτός, βαθιά ριζωμένες αντιλήψεις και πρακτικές ανατρέπονται εκ βάθρων. Οι λαϊκές αγορές δεν μπορούν να παραμείνουν αγκυλωμένες στο χθες και την συνεχόμενη παρακμή.

Υπηρετώντας τον α΄και β΄βαθμό Αυτοδιοίκησης έχω καταλήξει ότι είναι η πιο ελκυστική μορφή άσκησης εξουσίας , πρώτον γιατί είσαι κοντά στο λαό και δεύτερον γιατί κάθε έργο και κάθε δράση αφήνουν  άμεσο αποτύπωμα στις τοπικές κοινωνίες.

Εάν ήθελα να γίνει πραγματικότητα ένας προσωπικός στόχος, αυτός θα ήταν η ίδρυση και λειτουργία Πρότυπων Λαϊκών Αγορών με Ευρωπαϊκές Προδιαγραφές.

Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να καταλαμβάνεται από την έπαρση της εξουσίας, να μην έχει άμεση και συνεχή επαφή με τους πολίτες, να είναι αναποτελεσματικός πνιγμένος σε ατέρμονες συζητήσεις και σχέδια, να αθετεί δεσμεύσεις, να είναι αγενής και απρεπής στην συμπεριφορά του, να προκρίνει τις προσωπικές σκοπιμότητες του απέναντι στο συλλογικό όφελος και συμφέρον.

Η προσφορά στα κοινά μπορεί να περιγραφεί με τις λέξεις  αλληλεγγύη, ανιδιοτέλεια, αλτρουισμός, συμπαράσταση, έργο και δράσεις, μετριοφροσύνη, ευαισθησία, κατανόηση, ψυχική ικανοποίηση, πνευματική ανάταση.

Πάντα έχω στο μυαλό μου τη φράση: «Μην καταδέχεσαι να ρωτάς. Θα νικήσουμε;Θα νικηθούμε;Πολέμα»,  Νίκος Καζαντζάκης

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook