Είναι το πρόσωπο που ηγείται σε μια από τις πλέον δυναμικές επιχειρήσεις του δημοσίου, με στόχο την ολοένα και ταχύτερη ανάπτυξη του δικτύου του φυσικού αερίου στην χώρα μας.

Ο κ. Μάριος Τσάκας, Διευθύνων Σύμβουλος της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) μιλά για την στρατηγική πολιτική που «επικεντρώνεται στον άνθρωπο και το περιβάλλον μέσα από μια ισχυρή, πράσινη και κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη. Η έλευση του φυσικού αερίου, μάλιστα, σε 34 πόλεις της χώρας θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2023, «συμβάλλοντας με όλες μας τις δυνάμεις στην ευημερία της κοινωνίας και τη μετάβαση της χώρας μας σε μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία», όπως μας λέει χαρακτηριστικά.

Ο ρόλος της ενέργειας στην περιφερειακή ανάπτυξη είναι… καθοριστικός. Συμβάλλει στον μετασχηματισμό της περιφέρειας σε ισότιμο «παίκτη», αποτελώντας έναν ισχυρό μοχλό βιώσιμης ανάπτυξης, με σεβασμό στο περιβάλλον και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Μέσα από μεγάλα ενεργειακά έργα υποδομής, δημιουργούνται πολλές θέσεις εργασίας και ενισχύονται η απασχόληση και η οικονομία, ανοίγοντας μεγάλες προοπτικές για τους νέους ανθρώπους που βρίσκονται στην περιφέρεια.

Οι υποδομές διανομής φυσικού αερίου συμβάλλουν… στη «θωράκιση» της χώρας. Δεν είναι μόνο τα μεγάλα τείχη που προστατεύουν, αλλά και τα μεγάλα έργα υποδομής που συμβάλλουν στην αναβάθμιση του επιπέδου διαβίωσης των πολιτών, την αύξηση παραγωγικότητας των επιχειρήσεων και την προστασία του περιβάλλοντος.

Τα μεγάλα έργα της ΔΕΔΑ αφορούν… όλες και όλους. Αγκαλιάζουμε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες και τους κάνουμε συμμέτοχους του αναπτυξιακού μας οράματος για την Ελλάδα του 2030, συμβάλλοντας με όλες μας τις δυνάμεις στην ευημερία της κοινωνίας και τη μετάβαση της χώρας μας σε μια κλιματικά ουδέτερη οικονομία.

Η στρατηγική της ΔΕΔΑ επικεντρώνεται… στον άνθρωπο και το περιβάλλον μέσα από μια ισχυρή, πράσινη και κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη. Η ματιά μας στρέφεται στο μέλλον βελτιώνοντας το παρόν.

Στόχος μας για το 2021 είναι… η δρομολόγηση όλων των μεγάλων έργων που προωθεί η ΔΕΔΑ, αλλά και η ενίσχυση της επαφής μας με τις τοπικές κοινωνίες. Πιστεύουμε στη λογοδοσία και στη διαβούλευση ως στρατηγικά εργαλεία του αναπτυξιακού μας πλάνου. Θέλουμε τις τοπικές κοινωνίες στο πλάι μας.

Η έλευση του φυσικού αερίου σε 34 πόλεις της χώρας θα ολοκληρωθεί… σε χρόνο – ρεκόρ. Το μεγαλύτερο μέρος του αναπτυξιακού μας προγράμματος θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2023. Πρόκειται για ένα έργο μοναδικό για τα ελληνικά και ευρωπαϊκά δεδομένα τόσο ως προς την έκτασή του όσο και ως προς την ταχύτητα υλοποίησής του.

Οι δράσεις μας για το «πρασίνισμα» των δικτύων διανομής θα υλοποιηθούν… αρχικώς στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με τη δημιουργία των πρώτων «πράσινων δικτύων στη χώρα, έτοιμων να διανέμουν βιομεθάνιο και, μελλοντικά υδρογόνο, ως μείγμα οικολογικού αερίου με το φυσικό αέριο.

Στο μέλλον, το δίκτυό μας… φιλοδοξώ να είναι ένα σημείο αναφοράς για την ενεργειακή κάλυψη της χώρας και για την ποιότητα των υπηρεσιών που θα προσφέρει.

Προσωπικά, επιθυμώ… μικρές καθημερινές ιστορίες επιτυχίας. Αυτό που προσπαθούμε με τους συνεργάτες μου κάθε μέρα, είναι να κάνουμε μια υπέρβαση του εαυτού μας και των δυνατοτήτων μας. Έτσι ξέρουμε ότι πετύχαμε άλλο ένα βήμα προς την κορυφή.

Πάντα έχω στο μυαλό μου μια φράση… του Τσώρτσιλ: Δεν θα φτάσεις ποτέ στο προορισμό σου αν σταματάς και πετάς πέτρες σε κάθε σκυλί που σου γαυγίζει.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook