Ύστερα από 15 χρόνια τεχνογνωσίας σε θέματα αειφορίας, εταιρικής υπευθυνότητας, πράσινης οικονομίας και υπεύθυνων επενδύσεων, η Global Sustain ενσωματώνει το μεγαλύτερο μέρος του χαρτοφυλακίου έργων της στην EY, για την ανάπτυξη υπηρεσιών σε θέματα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και διακυβέρνησης (ESG) στην Ελλάδα.

Ο κ. Μιχάλης Σπανός, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Global Sustain, μας μιλά για το νέο κεφάλαιο που ανοίγεται από τη συνεργασία τους, που έχει κυρίαρχο στόχο «να εδραιώσουν την αειφορία ως τον ισχυρότερο πυλώνα της επιχειρηματικής στρατηγικής».

Η συμφωνία EY Ελλάδος και Global Sustain στον τομέα συμβουλευτικών υπηρεσιών βιώσιμης ανάπτυξης… δημιουργεί τη μεγαλύτερη ομάδα συμβούλων σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης με σημαντική τεχνογνωσία και εμπειρία που μπορούν πρακτικά να υλοποιήσουν οποιοδήποτε έργο στον εν λόγω τομέα.

Μετά από 15 χρόνια τεχνογνωσίας σε θέματα αειφορίας, εταιρικής υπευθυνότητας, πράσινης οικονομίας και υπεύθυνων επενδύσεων… είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από αυτή τη συνεργασία καθώς πλέον η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί κυρίαρχο στρατηγικό πυλώνα των επιχειρήσεων, και απαραίτητη συνιστώσα των επενδυτικών και χρηματοπιστωτικών αποφάσεων.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας αυτής, αναμένεται… περαιτέρω συνεργασία για την ανάπτυξη υπηρεσιών σε θέματα περιβαλλοντικά, κοινωνικά και διακυβέρνησης (ESG) στην Ελλάδα.

Τα τελευταία χρόνια, και ειδικότερα με την εμπειρία της πανδημίας, τα θέματα ESG… έχουν έρθει ακόμα περισσότερο στο προσκήνιο καθώς αντιλαμβανόμαστε πλέον την επίδραση που έχουν παράγοντες, περιβαλλοντικοί, κοινωνικοί και εταιρικής διακυβέρνησης στη λειτουργία και αποδοτικότητα των επιχειρήσεων αλλά και στην καθημερινότητά μας.

Η πράσινη μετάβαση και ο πράσινος μετασχηματισμός αποτελούν… μονόδρομο, καθώς οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης, η Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα και η Πράσινη Συμφωνία της Ευρώπης απαιτούν μια οικονομία χαμηλού άνθρακα.

Η ζήτηση για εξειδικευμένες υπηρεσίες βιώσιμης ανάπτυξης προς τις επιχειρήσεις τελικά είναι… σε ανοδική τάση, καθώς οι επιχειρήσεις αντιλαμβάνονται πλέον ότι η βιώσιμη ανάπτυξη αξίζει προσεκτικής, επαγγελματικής και εξειδικευμένης προσέγγισης και αντιμετώπισης.

Οι υφιστάμενοι πελάτες της Global Sustain που θα συνεργαστούν με την ΕΥ θα μπορούν… να απολαμβάνουν καινοτόμες υπηρεσίες κλιματικής αλλαγής και βιώσιμης ανάπτυξης υψηλής προστιθέμενης αξίας, σχεδιασμένες και προσαρμοσμένες στις δικές τους ανάγκες.

Σε μία κρίσιμη συγκυρία για την εθνική και παγκόσμια οικονομία, θα… συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε και να εξελίσσουμε τις υπηρεσίες μας σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης, ειδικά λόγω του συνεχώς μεταβαλλόμενου κανονιστικού πλαισίου που διαμορφώνεται για όλους τους συμμετέχοντες στην αγορά, δηλαδή επιχειρήσεις, χρηματοπιστωτικά, οικονομικά και ασφαλιστικά ιδρύματα και επενδυτές.

Εδραιώνοντας την αειφορία ως τον ισχυρότερο πυλώνα της επιχειρηματικής στρατηγικής… είμαστε πεπεισμένοι ότι έχουμε τη γνώση, εμπειρία, εργαλεία, τεχνογνωσία και στρατηγικές συμμαχίες να δημιουργήσουμε αξία για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Πάντα έχω στο μυαλό μου τη φράση… «άδραξε τη μέρα», carpe diem.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook