«Δύο Θητείες. Ένας Στόχος» είναι ο τίτλος του νέου έργου στη συγγραφική διαδρομή του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεθνών Σχέσεων κ. Κωνσταντίνου Μπαγινέτα.

Με αφορμή την επίσημη παρουσίασή του, ο κ. Μπαγινέτας, παραθέτει από τη μια το στρατηγικό σχεδιασμό και τις προγραμματικές προτάσεις για την αγροτική οικονομία, τις οποίες η ΝΔ έθεσε στην κρίση του εκλογικού σώματος τον Ιούλιο 2019 και από την άλλη να παρουσιάσει το έργο που υλοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τον πρώτο ενάμιση χρόνο διακυβέρνησης του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και να το συγκρίνει με τις προεκλογικές δεσμεύσεις, αποδεικνύοντας, ότι η μετάβαση από την ιδεολογική, στρατηγική και προγραμματική συζήτηση στην εφαρμογή του σχεδίου είναι δυνατή.

Το νέο βιβλίο «Δύο Θητείες. Ένας Στόχος» πραγματεύεται… την πορεία της μετάβασης από τον Σχεδιασμό ενός πολιτικού προγράμματος, στη συγκεκριμένη περίπτωση του προγράμματος του αγροτικού τομέα, στην Εφαρμογή του. Στο βιβλίο μου αυτό, επικοινωνώ βασικά ορόσηµα, στόχους, προτεραιότητες, πρωτοβουλίες, µεταρρυθµίσεις, έργα και πράξεις πολιτικής από την Αντιπολίτευση στην Κυβέρνηση. Από τη Γραµµατεία Αγροτικών Φορέων της Νέας ∆ηµοκρατίας στη Γενική Γραµµατεία Αγροτικής Πολιτικής και ∆ιαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων.

Στόχος μου είναι ο αναγνώστης του να… µπορεί να συγκρίνει, να αντιπαραβάλει και να βγάλει απλά και αβίαστα τα συµπεράσµατά του για την αποτελεσµατικότητα της διακυβέρνησής µας στον πρώτο ενάµιση χρόνο από τις εκλογές, για τη συνέπεια λόγων και έργων, για τη µετάβαση από το πριν στο µετά, από το χθες στο σήµερα και το αύριο.

 

Μέσα από την προσωπική μου διαδρομή ως επιστήμονας πάντοτε επιθυμούσα να προσεγγίζω τα πράγματα … μέσα από μία διεπιστημονική προσέγγιση, Μία προσέγγιση που συνέδεε το επιστημονικό κομμάτι με το κοινωνικό του αποτύπωμα.

Μέσα από το βιβλίο μου παραθέτω δύο ενότητες: η πρώτη αφορά στον στρατηγικό σχεδιασμό και τις προγραμματικές προτάσεις για την αγροτική οικονομία, τις οποίες η Νέα Δημοκρατία έθεσε στην κρίση του εκλογικού σώματος τον Ιούλιο 2019 και η δεύτερη στο έργο που υλοποιήθηκε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τον πρώτο ενάμιση χρόνο διακυβέρνησης του τόπου από τη Νέα Δημοκρατία. Δύο ενότητες στις οποίες παρουσιάζω τι είπαµε και τι κάναµε, τι δεσµευτήκαµε και τι υλοποιήσαµε, µέσα από συγκεκριµένες δηµόσιες τοποθετήσεις µου σε ένα ευρύ πεδίο θεµατικών αντικειµένων και αρµοδιοτήτων µου κατά τη διάρκεια και των δύο θητειών µου.

Η μετάβαση από την ιδεολογική, στρατηγική και προγραμματική συζήτηση στην εφαρμογή του σχεδίου είναι… εφικτή εφόσον στηρίζεται σε συστηματική, επίμονη και σκληρή δουλεία και όχι σε κινήσεις εντυπωσιασμού. Ίσως είναι και το πιο γοητευτικό σηµείο του συγγραφικού μου αυτού εγχειρήµατος.

Η αξία του βιβλίου αυτού είναι, ότι κυρίως μας δείχνει πως … αυτά που υποσχόμαστε, ως αντιπολίτευση, μπορούμε να τα υλοποιήσουμε ως Κυβέρνηση. Ότι αναµετριέται κανείς απολογιστικά µε τις αυτοδεσµεύσεις του.

 

Εάν με ρωτούσε κάποιος «ποιο είναι το μέλλον των αγροτών», θα του απαντούσα… ότι είναι ευοίωνο και με πολλές προοπτικές, εφόσον πληρούνται τρεις προϋποθέσεις: 1) συνεργασία, 2) καθετοποίηση και 3) κατάρτιση.

 

Η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων τα χρόνια της διακυβέρνησης της ΝΔ θα αφήσει ως στίγμα της … την κατάλυση του μύθου της απόστασης θεωρίας και πράξης, καθώς τα µε ρεαλιστικό τρόπο συνταχθέντα προγράµµατα δεν αποκλίνουν, ή πάντως όχι ουσιωδώς, από την εφαρµογή τους.

 

Έχω γυρίσει σχεδόν όλη την Ελλάδα, έχω συναντήσει αγρότες και κτηνοτρόφους σε πολλά μέρη, στην ηπειρωτική και νησιωτική χώρα. Αυτό που έχω να πω για τους ανθρώπους της υπαίθρου είναι … ότι ως ακούραστοι εργάτες της γης, κρατούν ζωντανή την ύπαιθρο, αλλά οφείλουν στον εαυτό τους και στις οικογένειές τους να επενδύσουν στην συνεργασία και στην κατάρτιση για να έχουν ένα πραγματικό βιώσιμο μέλλον.

Πάντα έχω στο μυαλό μου τη φράση… ότι καλύτερα να μιλούν για σένα οι πράξεις σου. Όπως αναφέρεται και στο βιβλίο «ο λόγος δεν νικά ποτέ τα έργα».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook