Ένα όνομα, «βαρύ σαν ιστορία»!

Μια οικογενειακή επιχείρηση, ταυτισμένη με ένα «προϊόν» που θα το βρεις σε κάθε ελληνικό σπίτι. Ο κ. Ιάσων Λουμίδης, Εμπορικός Διευθυντής των Καφεκοπτείων Λουμίδη, μας μιλά, όμως, για την εξέλιξή της ιστορίας των ομώνυμων καφεκοπτείων, τα οποία εξακολουθούν να προσφέρουν «αυθεντικές εμπειρίες μέσα από τις ξεχωριστές γεύσεις και τα αρώματα, του φρεσκοκομμένου καφέ», καθώς και μια νέα σειρά γλυκισμάτων και τοπικών προϊόντων, που είναι πλέον διαθέσιμη στα καταστήματα, online, αλλά και για χονδρική πώληση.

Η ιστορία των Καφεκοπτείων Λουμίδη ξεκινά … στις αρχές του 20ου αιώνα, όταν ο παππούδες μας Αντώνης, Νίκος και Ιάσων Λουμίδης αφήνουν πίσω τη γενέτειρά τους, εγκαθίστανται στον Πειραιά και έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με τον δυσεύρετο και ιδιαίτερα πολύτιμο για εκείνη την εποχή, καφέ. Το 1920, με όρεξη και ενθουσιασμό παίρνουν την απόφαση να ανοίξουν το 1ο Καφεκοπτείο Λουμίδη στην οδό Ρετσίνα στον Πειραιά. Ακριβώς με τον ίδιο ενθουσιασμό συνεχίζουμε και σήμερα την ενασχόλησή μας με τον καφέ,  μέσα από το δίκτυο καταστημάτων «Καφεκοπτεία Λουμίδη», το δίκτυο χονδρικής, καθώς και το νέο, πλήρως ενημερωμένο e-shop μας www.kl.gr, συνεχίζουμε.

Τα Καφεκοπτεία Λουμίδη συμπλήρωσαν … έναν αιώνα επιχειρηματικής δράσης. 100 χρόνια είναι πολλά. Και αρκετά είναι εκείνα που άλλαξαν. Όχι όμως η δέσμευσή μας στο «Να προσφέρουμε αυθεντικές εμπειρίες μέσα από τις ξεχωριστές γεύσεις και τα αρώματα, του φρεσκοκομμένου καφέ».

Μετά από εκατό χρόνια, εκείνα που δεν έχουν αλλάξει ούτε πρόκειται να αλλάξουν είναι… 100 χρόνια να παραμένουμε πιστοί στο όραμά μας, στις αξίες μας, στην έμφαση που δίνουμε στην ποιότητα των προϊόντων, στις ανάγκες της αγοράς, στις επιθυμίες των καταναλωτών, στην εξέλιξη και στην καινοτομία.

Σήμερα η δεύτερη και τρίτη γενιά, στοχεύει … στη διαρκή εξέλιξη των προϊόντων μας, ώστε να συμβαδίζουν με τις τάσεις της εποχής, στοχεύοντας όχι μόνο στη διατήρηση της υψηλής ποιότητας αλλά και της κάλυψης κάθε καταναλωτικής ανάγκης και επιθυμίας.

Η Οικογένεια Λουμίδη διατηρεί με τους εργαζομένους της μια σχέση… οικογενειακή. 100 χρόνια τώρα παραμένουμε μία μεγάλη οικογένεια που απαρτίζεται από σπουδαίους ανθρώπους, που αγαπούν και εξελίσσουν το όνομα, τα προϊόντα, τις αξίες και το όραμά της.

Συνεχίζουμε την μακρόχρονη παράδοση της επιχείρησης προσφέροντας αξία στους πελάτες μας, μέσα από μία μεγάλη…  ποικιλία ποιοτικών καφέδων (ελληνικοί, φίλτρου, espresso, στιγμιαίοι), που καβουρδίζονται και φρεσκοαλέθονται καθημερινά από experts του είδους. H εμπειρία του φρεσκοκομμένου καφέ, συνοδεύεται από τη νέα σειρά γλυκισμάτων και τοπικών προϊόντων, που είναι πλέον διαθέσιμη στα καταστήματα, online, αλλά και για χονδρική πώληση.

Παρακολουθούμε διαρκώς τις εξελίξεις και θέτουμε … την ποιότητα και την καινοτομία των προϊόντων μας στην πρώτη θέση των προτεραιοτήτων της οικογενειακής μας επιχείρησης. Ανεξάρτητα από το αν η παραγγελία γίνει online ή σε κατάστημα, η διαδικασία της άλεσης του καφέ ακριβώς πριν φτάσει στα χέρια του καταναλωτή παραμένει σταθερή, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη απόδοση σε αρώματα και γευστικά γνωρίσματα.

Φέτος, συμπληρώθηκε και ένας χρόνος λειτουργίας του e-shop μας www.kl.gr και είμαστε ενθουσιασμένοι γι’ αυτό. Αντιμετωπίσαμε .. προκλήσεις, αλλά εισπράξαμε και θερμή αποδοχή τόσο από παλιούς, όσο και νέους πελάτες μας. Η «νέα γενιά καφεκοπτείων» ήρθε για να μείνει και να εξελίξει την εμπειρία του ποιοτικού καφέ στον χώρο των καταναλωτών.

Είτε αγοράζεται μέσω του ηλεκτρονικού, είτε μέσω ενός φυσικού καταστήματος, ο ελληνικός καφές δεν θα πάψει ποτέ να… φρεσκοαλέθεται πριν φτάσει στα χέρια των καταναλωτών. Αλέθοντας τον καφέ είτε παρουσία πελάτη (για τα φυσικά καταστήματα), είτε πριν την αποστολή του (για το ηλεκτρονικό κατάστημα) επιτυγχάνουμε τη μέγιστη απόδοση σε αρώματα και γευστικά γνωρίσματα.

Πάντα έχω στο μυαλό μου τη φράση : «Αξεχώριστοι στη δουλειά, αντρόπιαστοι στην κοινωνία, αγαπημένοι». Αυτή είναι η ευχή που έδωσε η προγιαγιά μου στα 3 νεαρά τότε αδέλφια που ξεκινούσαν με όνειρα την ξεχωριστή επαγγελματική τους διαδρομή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook