Με ανανεωμένη θητεία στην προεδρία της Ένωσης Μαρινών Ελλάδος, ο κ. Σταύρος Κατσικάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA Flisvos Marina A.E. και Διευθυντής LAMDA Marinas Investments S.M.S.A, μας μιλά για τις βασικές διεκδικήσεις του κλάδου τους.

Ακόμη μας παρουσιάζει τη γενικότερη συνεισφορά τους στην οικονομία της πατρίδας μας και στην βιώσιμη ανάπτυξή της, τονίζοντας πως «ο επιβάτης ενός τουριστικού σκάφους δαπανά έως και 5 φορές περισσότερα χρήματα από το μέσο τουρίστα ενώ οι δαπάνες αυτές διαχέονται κυρίως στις τοπικές οικονομίες».

Η ανάπτυξη των μαρινών στην πατρίδα μας … είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη του ελληνικού yachting και του θαλάσσιου τουρισμού. Οι μαρίνες αποτελούν τις κύριες λιμενικές υποδομές φιλοξενίας των σκαφών αναψυχής κάθε είδους και μεγέθους.

Ο κλάδος μας διεκδικεί …  απλούστερο, σύγχρονο και δίκαιο θεσμικό πλαίσιο δημιουργίας και λειτουργίας τουριστικών λιμένων στην Ελλάδα. Λιγότερη γραφειοκρατία, ελεύθερο και υγιή ανταγωνισμό στον χώρο των μαρινών, άρση των περιοριστικών και αναχρονιστικών διατάξεων που καθυστερούν τις αναβαθμίσεις των λιμενικών υποδομών. Διεκδικεί επίσης τη θεσμοθέτηση στρατηγικής  προσέλκυσης επενδυτών και την αλλαγή του μοντέλου παραχώρησης των μαρινών σε ιδιώτες με έμφαση σε ποιοτικά κριτήρια.

Η πολιτεία, από τη μεριά της,  οφείλει … να δει αυτή την πλευρά της επιχειρηματικότητας με αντικειμενικότητα και ρεαλισμό. Το Κράτος πρέπει να περιορίσει το ρόλο του σε ελεγκτικό με κύριο σκοπό την διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και της προστασίας του περιβάλλοντος. Οι αλληλοκαλυπτόμενες αρμοδιότητες μεταξύ των συναρμόδιων Υπουργείων και των Υπηρεσιών τους καθιστούν ιδιαίτερα δύσκολο το συντονισμό με αποτέλεσμα σοβαρές καθυστερήσεις υλοποίησης επενδύσεων είτε αφορά νέες μαρίνες είτε αναβάθμιση υφιστάμενων υποδομών.

Πρόσφατα, η LAMDA Flisvos Marina A.E είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει την 3η ετήσια έκθεση βιωσιμότητας. Οι δράσεις της εταιρείας το 2020 στον τομέα της κοινωνικής ευθύνης και της πολιτικής προστασίας του περιβάλλοντος απέδειξαν … την προσήλωση της LFM στη στρατηγική της κοινωνικής αειφορίας. Η σταθερή πρωτιά στην προτίμηση των πελατών μας διατηρεί τη Μαρίνα Φλοίσβου στην κορυφή της ελληνικής αγοράς και μας δεσμεύει για συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών μας.

Η αειφόρος ανάπτυξη περνά και μέσα από τις μαρίνες μας καθώς … οι μαρίνες συνεισφέρουν ουσιαστικά στην κοινωνία και στην οικονομία, δημιουργούν άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας και προσελκύουν ποιοτικό τουρισμό. Ο επιβάτης ενός τουριστικού σκάφους δαπανά έως και 5 φορές περισσότερα χρήματα από το μέσο τουρίστα ενώ οι δαπάνες αυτές διαχέονται κυρίως στις τοπικές οικονομίες. Οι σύγχρονες μαρίνες δημιουργούνται και λειτουργούν με αυστηρούς περιβαλλοντικούς όρους, καθημερινή φροντίδα των εγκαταστάσεων, προάγουν το ναυταθλητισμό και αποτελούν ασφαλείς χώρους ελεύθερης πρόσβασης για τον πολίτη.

Μαζί με γενικότερους σχεδιασμούς στο παραλιακό μέτωπο της Αττικής, σε λίγα χρόνια, οι προοπτικές για το μέλλον είναι…  ιδιαίτερα θετικές. Η χώρα μας αποτελεί Νο.1 προορισμό για τα μεγάλα σκάφη αναψυχής στη Μεσόγειο. Πρέπει λοιπόν να δημιουργήσουμε νέες λιμενικές υποδομές, σύγχρονες μαρίνες και να αναβαθμίσουμε τις υφιστάμενες ώστε να αξιοποιήσουμε τη μεγάλη δυναμική της Ελλάδας στο χώρο του θαλάσσιου τουρισμού.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook