«Απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα: Προειδοποίηση και κατόπιν βύθιση του Τσεσμέ»

Ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης, Κώστας Χήτας μιλά στο Bigpost για την επιθετική αμυντική πολιτική που πρεσβεύει το κόμμα του, για τις δραματικές εξελίξεις στο χώρο του θεάματος, σχολιάζει την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα και ασκεί σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση.

Πως κρίνετε τις εξελίξεις με την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και τη στήριξη που της παρείχε το κυβερνών κόμμα; Πιστεύετε ότι επιχειρήθηκε κάλυψη αρχικώς στον κ. Λιγνάδη;

Η κυβέρνηση δεν εξαπατήθηκε, αλλά εξαπάτησε τον ελληνικό λαό. Το εύρος του σκανδάλου Λιγνάδη και οι αλληλοκατηγορίες Νέας Δημοκρατίας – ΣΥΡΙΖΑ δείχνει ότι τα υποτιθέμενα «μεγάλα κόμματα», δεν διαθέτουν «ηθικό πλεονέκτημα», αλλά αποτελούν ανήθικο και διεστραμμένο μειονέκτημα για την πατρίδα. Για την Ελληνική Λύση η παραίτηση της κυρίας Μενδώνη θα ήταν αυτονόητη. Από εκεί και πέρα απαιτούμε την πλήρη εξάρθρωση της συμμορίας των παιδοβιαστών και τον εντοπισμό όσων με τις πράξεις τους και τις παραλείψεις τους διευκόλυναν την δράση της. Θεωρούμε επιβεβλημένη την άρση απορρήτου όλων των επικοινωνιών των εμπλεκομένων για να πέσει άπλετο φως. Με προσφυγή στη δικαιοσύνη θα επιδιώξουμε τον εντοπισμό των ΜΚΟ που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, ενώ θα επαναφέρουμε στη Βουλή την πρόταση μας για άμεση αναστολή της λειτουργίας και ενδελεχούς ελέγχου όλων των ΜΚΟ στην Ελλάδα.

Ποια μέτρα έχει στην ατζέντα της η Ελληνική Λύση για να πατάξει το εργασιακό bullying, τη σεξουαλική παρενόχληση και τα σεξουαλικά εγκλήματα εν γένει, που αποτελούν μάστιγα για την ελληνική κοινωνία;

Αρχικά και όσον αφορά στους παιδοβιαστές, η θέση της Ελληνικής Λύσης είναι ξεκάθαρη και διαχρονική: Πραγματικά ισόβια και χημικός ευνουχισμός. Σε ό,τι έχει να κάνει με σεξουαλικές παρενοχλήσεις σε χώρους εργασίας και ζητήματα εκφοβισμού, θεωρούμε αυτονόητο ότι η αυστηροποίηση των ποινών είναι πρώτιστης σημασίας.

Ο κ. Βελόπουλος δήλωσε πρόσφατα στο ΚΟΝΤRA και τον Γιώργο Μελιγγώνη, ότι αν ήταν στο χέρι του θα βύθιζε το Τσεσμέ. Θα παίρνατε ως κόμμα αυτή τη δύσκολη απόφαση ακόμα και αν ηχούσαν σειρήνες πολέμου με τη γείτονα;

Να ξεκαθαρίσουμε κάτι. Το υδρογραφικό σκάφος “Τσεσμέ” ανήκει στη δύναμη του τουρκικού πολεμικού ναυτικού. Με αυτό δεδομένο, η ελληνική απάντηση στην προαναγγελθείσα εισβολή του “Τσεσμέ” με συνοδεία άλλων σκαφών του τουρκικού πολεμικού ναυτικού στην καρδιά του Αιγαίου, είναι μία και μόνη: Προειδοποίηση βύθισης, καταδίωξη και βύθιση. Η Κυβέρνηση όμως, ως απλός θεατής, επιτρέπει στην Τουρκία να δημιουργεί τετελεσμένα, διαπράττοντας εθνική μειοδοσία. Θα έπρεπε λοιπόν, να αποστείλει προειδοποίηση βύθισης στο “Τσεσμέ”, να το καταδιώξει και να το βυθίσει εάν δεν αποχωρήσει άμεσα από την πορεία της προαναγγελθείσας εισβολής, που προκύπτει φυσικά από την παράνομη τουρκική NAVTEX. Επίσης, θα έπρεπε να επεκτείνει άμεσα τα Ελληνικά Χωρικά Ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια! Οτιδήποτε άλλο συνιστά εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων!

Τι θα απαντούσατε σε όσους ισχυρίζονται ότι ακολουθείτε ως κόμμα αυτή την επιθετική επικοινωνιακή τακτική, εκ του ασφαλούς;

Θα δανειστώ λόγια του Προέδρου μας, του Κυριάκου Βελόπουλου και θα σας πω ότι ο πατριωτισμός δεν αποδεικνύεται στα λόγια, αλλά στις πράξεις. Συνεπώς, δώστε μας μια τετραετία και θα αποδείξουμε πόσο Πατριώτες είμαστε, από την πρώτη στιγμή!

Ο πολυισοβίτης Δημήτρης Κουφοντίνας συνεχίζει απεργία πείνας για 49η μέρα επειδή δεν ικανοποιείται το αίτημα μετάθεσής του σε άλλη φυλακή. Πως κρίνει η Ελληνική λύση τη στάση της κυβέρνησης;

Η Ελλάδα έχει πολύ πιο σοβαρά ζητήματα να αντιμετωπίσει από έναν αμετανόητο τρομοκράτη, που προσπαθεί με τις πράξεις του να προκαλέσει πολιτικές συγκρούσεις. Η Ελληνική Λύση δεν πρόκειται να συρθεί στον βούρκο και να συμμετάσχει στο κοινοβουλευτικό θέατρο του παραλόγου, όπου κάποιοι βουλευτές ζητούν «λευτεριά στον Κουφοντίνα» Εμείς ζητάμε λευτεριά για τους Έλληνες που είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους και ζητάμε με όλη μας τη δύναμη λευτεριά στην Κύπρο μας και λευτεριά στην Β. Ήπειρό μας!

Φοβόσαστε οξυμένες καταστάσεις σε κάθε περίπτωση;

Έχουμε εμπιστοσύνη στο γεγονός ότι η Αστυνομία μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε αντίδραση από τους γνωστούς αγνώστους μπαχαλάκηδες, αρκεί η πολιτική ηγεσία να ανάψει το «πράσινο» φως!

Κύριε Χήτα ως δημοσιογράφος, πώς βλέπετε την υψηλή ανεργία στα ΜΜΕ και τι θα αλλάζατε εσείς ως Ελληνική λύση;

Η ανεργία στον κλάδο των ΜΜΕ είναι η χειρότερη που έχει υπάρξει ποτέ και δυστυχώς δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά για να αντιμετωπιστεί άμεσα. Απαιτείται χρόνος και κυρίως οικονομική στήριξη κίνητρα σε περιφερειακά κανάλια, site και ραδιόφωνα. Το μοντέλο της υδροκέφαλης Αθήνας έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στο ναυάγιο των ΜΜΕ της χώρας. Η ουσιαστική αποκέντρωση στα media μπορεί να δώσει νέα πνοή και να δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας σε όλη τη χώρα.

Βρισκόμαστε όσον αφορά την πανδημία σε ένα κρίσιμο στάδιο. Θα ήθελα ένα σχόλιο αναφορικά με την διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση και τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα…

Η αλήθεια είναι ότι η Κυβέρνηση σε ότι έχει να κάνει με τον κορωνοϊό έχει αποτύχει οικτρά, όμως τα μπουκωμένα με χρήμα κανάλια, την καλύπτουν πλήρως! Μετά τη δημιουργική λογιστική του Κ. Σημίτη, τη σκυτάλη πήρε η Νέα Δημοκρατία, η οποία ακολουθώντας την τακτική «το κράτος έχει συνέχεια», δημιούργησε την «πανδημική λογιστική». Όποτε θέλει να ανεβάσει τον αριθμό των κρουσμάτων, αυξάνει τα τεστ. Όποτε θέλει να τα «κατεβάσει» τα κρούσματα, μειώνει τα τεστ. Αυτό δεν θυμίζει κυβέρνηση αλλά «ανελκυστήρας». Και δεν φτάνει που η Κυβέρνηση έπαιξε με τις ζωές των Ελλήνων βαφτίζοντας τον εμβολιασμό ως «εθνικό στοίχημα» και αγνοώντας πλήρως τα φάρμακα για τον κορωνοϊό που σώζουν ζωές και για τα οποία δικαιωθήκαμε πλήρως, ανακαλύπτουμε τώρα ότι ακόμα και αυτό το «στοίχημα» ήταν «στημένο», με τους εκλεκτούς της Νέας Δημοκρατίας να παίρνουν σκανδαλωδώς την σειρά ακόμα και ΑΜΕΑ στον εμβολιασμό. Η λέξη «ντροπή» δεν αρκεί για να περιγράψει την κατρακύλα τους.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook